IT-ul clujean se extinde în afara graniţelor judeţului

IT-ul clujean se extinde în afara graniţelor judeţului
Un dezvoltator clujean de software a decis să deschidă în această primăvară primul său sediu din afara judeţului.

„Am construit sistematic, acumulând experință tehnică, am rafinat procesele interne, iar astăzi suntem pregătiți să ne extindem în alte zone geografice. Deschiderea unui nou birou la Oradea se înscrie în strategia noastră de consolidare a operațiunilor, pe care am adoptat-o în ultimii ani”, afirmă Călin Văduva, director general al Fortech. 
 
Echipa din Bihor a fost formată prin cooptarea experienței dezvoltatorilor care au activat la sediul din Cluj. “Echipa formată în ultimele luni la Oradea numără în prezent 9 persoane și ne așteptăm să se dubleze până la finalul anului. Urmărim să transferăm complet două dintre proiectele firmei în acest centru”, a precizat Alexandra Bayer, şef resurse umane.
 
Până la finalul primului semestru, Fortech are în plan deschiderea celui de-al şaselea său birou la Iași, unde activează o echipă de programatori. Societatea are 550 de angajaţi, cu un ritm de creştere lunar a efectivelor de 20 de persoane în anul precedent. Fortech a investit 3,5 milioane de euro în centrul său principal din Cluj.  Mai multe firme clujene de profil şi-au deschis centre în ţară. Printre acestea se numără Endava, EBS, Iquest, Brinel, Arobs, Soft Vision, MSG.

Comenteaza