IT-ul din Cluj ajunge în America. Primul biroul al companiei în Silicon Valley: „În trei ani, piaţa din SUA va reprezenta aproximativ 40% din cifra noastră de afaceri”

IT-ul din Cluj ajunge în America. Primul biroul al companiei în Silicon Valley: „În trei ani, piaţa din SUA va reprezenta aproximativ 40% din cifra noastră de afaceri”
| Foto: puhhha - Depositphotos.com

O companie de servicii software din Cluj-Napoca se extinde peste ocean și deschide primul birou în SUA, în spuma IT-ului, Silicon Valley.

Oves Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, îşi extinde prezenţa internaţională şi deschide, în Silicon Valley, la Palo Alto, primului birou din SUA. Este al cincilea birou deschis în afara ţării în ultimele 11 luni, compania având, acum, prezenţă regională în Germania (cu două birouri), în Emiratele Arabe Unite (Dubai), în Marea Britanie şi SUA, potrivit unui comunicat.

SUA reprezintă una dintre cele mai atractive zone pentru dezvoltarea de proiecte IT. Şi vorbim aici atât despre partea financiară - fee-urile sunt cu 20 - 30% mai mari faţă de zona DACH - cât şi despre complexitatea şi gradul de inovaţie al proiectelor, argumente care ne motivează şi ne ajută să evoluăm şi să construim un viitor mai bun pentru toată lumea - Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Acesta mai afrimă faptul că extinderea în SUA oferă acces la clienţi mai importanţi pentru care pot livra proiecte mai ample, mai complexe.

Piața din SUA va reprezenta aproximativ jumătate din afacerile companiei de IT din Cluj

Conform sursei citate, extinderea internaţională a OVES Enterprise vizează, în următoarele luni, prezenţa în două noi ţări: Belgia şi Ţările de Jos şi deschiderea unui nou birou la New York.

În prezent, peste 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de business din afara ţării, biroul din Marea Britanie generând 45%, iar cele două din Germania 30%.

Estimăm că, în următorii 3 ani, piaţa din SUA va reprezenta aproximativ la 40% din cifra de afaceri OVES Enterprise. Odată cu prezenţa noastră aici, ne va fi mai uşor să dezvoltăm proiectele de inovaţie la care lucrăm, mai ales pe zona de cyber security. Dorim să lansăm şi alte proiecte noi pe segmentul de defence, proiecte care îşi vor găsi finanţare şi dezvoltare mult mai uşor în SUA. E important că vom putea fi pe acelaşi fus orar cu clienţii, că vom putea accesa noi parteneriate care cer prezenţa în SUA, să dezvoltăm zona de produs şi să construim o infrastructură pentru a ridica finanţare - Mihai Filip.

Investiţiile în extinderea internaţională vor ajunge la aproximativ 500.000 de euro la finalul anului, dintre care 200.000 investiţi în deschiderea biroului din Silicon Valley.

Afaceri de 14 mil. lei pentru OVES Cluj - Țintă de 30 de milioane

Anul trecut, cifra de afaceri OVES Enterprise a crescut de 4 ori, ajungând la 12.275.475 milioane de lei, cu un profit de 3.608.936 mil. lei, potrivit datelor verificate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro. În 2022, compania din Cluj îşi propune cel puţin dublarea veniturilor, ţinta asumată fiind de 30 de milioane de lei.

 

loading...
Comenteaza