Italienii de la De’Longhi, în căutarea a 100 de montatori la fabrica de espressoare din Cluj

Italienii de la De’Longhi, în căutarea a 100 de montatori la fabrica de espressoare din Cluj

Producătorul de electrocasnice De’Longhi România, cel mai mare exportator din judeţul Cluj, are disponibile 110 locuri de muncă la fabrica de espressoare de cafea din localitatea Jucu.

Cele mai multe joburi fiind pentru montatori electro­mecanici (100), operatori mase plastice (6), dar şi pentru tehnicieni (1), electromecanici (2) sau administratori baze de date (1), potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

De’Longhi a avut în 2019 un număr mediu de 1.943 de salariaţi, cu 200 de oameni mai puţini decât în anul anterior. Estimările pentru acest an vizau însă un total de 2.366 de angajaţi, peste 400 de oameni noi.

Grupul italian, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, care a intrat pe piaţa locală în 2012 prin preluarea facilităţilor de producţie ale Nokia de la Cluj, a obţinut anul trecut afaceri de peste 1,2 miliarde de lei, cu 1,5% mai mici decât în 2018.

Este primul an de prezenţă în România în care afacerile nu cresc, în condiţiile în care în ceilalţi ani au avansat rapid, cu rate ce depăşeau 30-40%. Încă din prima parte a lui 2019 oficialii companiei au anunţat că şi-au bugetat stagnarea businessului, vizând consolidarea după un 2018 intens, atât local, cât şi global.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza