Italienii, interesați de parcurile industriale Tetarom

Italienii, interesați de parcurile industriale Tetarom
La o săptămână după ce a semnat memorandumul de înţelegere cu investitorii chinezi din provincia Shandong, Consiliul Judeţean caută deja să încheie alte parteneriate. De această dată, s-a orientat către vestul Europei, spre Italia.

Consiliul Judeţean (CJ) a primit vineri vizita unei delegaţii de oameni de afaceri italieni, reprezentanţi ai companiei producătoare de calorifere Irrom, subsidiară a Grupului Irasp, care, din 2004, funcţionează în comuna Iclod.

În cadrul întâlnirii, le-a fost prezentat potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj şi atuurile pe care acesta le are. Accentul s-a pus pe prezentarea sistemului de Parcuri Industriale TETAROM şi a facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori, a mecanismului obţinerii de ajutoare de stat, dar şi a beneficiilor şi modalităţilor concrete de accesare a fondurilor europene nerambursabile.

„Le-am transmis oamenilor de afaceri italieni întreaga susţinere a forului administrativ judeţean pentru dezvoltarea afacerii derulate de dânşii în judeţul nostru şi le-am mulţumit pentru faptul că au ales în acest sens Clujul. Apreciez în acest context că investiţia dumnealor transmite un semnal extrem de pozitiv pentru potenţialii investitori care doresc să beneficieze de facilităţile puse la dispoziţie dar şi de forţa de muncă înalt calificată a judeţului Cluj. Investiţia derulată de italieni la Iclod şi la a cărei inaugurare, după extindere, am participat joi, este una importantă atât pentru economia judeţului cât şi pentru comunitatea locală, majoritatea angajaţilor acestei companii provenind din comună şi din localităţile învecinat", a transmis Ioan Oleleu, vicepreşedintele CJ Cluj.

Irrom este o companie în care lucrează peste 300 de persoane care produc anual aproximativ 500.000 de piese de calorifere, circa 50 dintre muncitori fiind angajaţi în ultimele 12 luni. După o investiţie iniţială de 20 de milioane de euro, lucrările de extindere inaugurate recent au presupus un nou aport financiar în cuantum de 7,5 milioane de euro. În cursul anului trecut, cifra de afaceri a Grupului Irsap a fost de aproximativ 140 de milioane de euro, au mai precizat reprezentanții CJ Cluj.

 

Etichete
Comenteaza