Iulian Dascălu schimbă Consiliul de Administrație de la Carbochim și mută fabrica pentru a face loc unui proiect imobiliar

Iulian Dascălu schimbă Consiliul de Administrație de la Carbochim și mută fabrica pentru a face loc unui proiect imobiliar
Iulian Dascălu a cumpărat producătorul clujean de abrazive prin Carbo Europe | Foto: Forbes

Schimbări în lanț la Carbochim Cluj. Acționarii vor alege un nou Consiliu de Administrație pe 24 februarie, după ce, la începutul anului, compania a vândut terenul din Piața 1 Mai, iar Adunarea Generală a aprobat relocarea fabricii.

Carbochim Cluj, producător de materiale abrazive, trece prin mai multe schimbări. După ce la începutul anului compania a anunțat aprobarea vânzării terenului fabricii din Piața 1 Mai din Cluj-Napoca și achiziția unui nou teren pentru a-și reloca fabrica, compania face mutări și pe partea administrativă, potrivit Bursa

Cel mai probabil, pe terenul fabricii din Cluj din Piaţa 1 Mai va răsări în scurt timp un proiect imobiliar.

Acționarii Carbochim (CBC) sunt convocați pentru alegerea noului Consiliu de Administrație pe data de 24 februarie 2022 prin metoda votului cumulativ, potrivit unui raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În raport este menționat și salariul net al noilor membri din Consiliul de Administrație Carbochim: „Stabilirea remunerației lunare nete pentru administratorii societății în suma de 4.000 lei si a diurnei in suma de 100 lei/zi în țară, respectiv 100 eur/100$ în străinatate.”

Noul Consiliu de Administrație ar urma să își intre în drepturi din 18 martie 2022, conform raportului.

Acest demers vine în condiţiile în care mandatul actualului board compus din preşedintele Viorel Dorin Popoviciu şi membrii Ioan Turbatu, Tudor Ungurean, Adrian Giurgiu şi Daniel-Silviu Stoicescu se încheie în data de 26 februarie. Trebuie amintit că în luna martie a anului trecut, Gheorghe Titus Dan Popa, Mircea Pietro Ionescu şi Viorel Vasile Crişan au demisionat de funcţiile de administratori ai companiei, din motive personale/de sănătate, conform raportului de atunci de la BVB.

Dividende infime la Carbochim. Doar jumătate din profit

Carbochim este controlată indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul lanţului de centre comerciale Iulius. Grupul Iulius, deținut de Iulian Dascălu, a achziționat pachetul majoritar (75,86%) Carbochim Cluj prin intermediul Carbo Europe, la începutul anului 2020.

De la anunţul rezoluţiei AGEA (Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor) de la începutul anului, preţul acţiunii CBC a urcat puternic, astfel încât ieri, cu două ore înainte de închiderea sesiunii de tranzacţionare, titlurile companiei ajunseseră la 57 de lei, de peste trei ori mai mare decât cel de la finele anului trecut. La acest preţ, evaluarea bursieră a companiei se ridica la 280 milioane de lei.

Comenteaza