Iulius Cluj, cel mai performant mall din grupul lui Iulian Dascălu

Iulius Cluj, cel mai performant mall din grupul lui Iulian Dascălu
| Foto: iuliusmall.com

Anul pandemic 2020 a fost „șters" din bilanțurile grupului, așa că mall-ul din Cluj rămâne cel mai performant, cel puțin până la apariția cifrelor pe 2021.

Grupul Iulius numără cinci malluri în România, iar cel mai performant a fost, în 2019, Iulius Mall din Cluj-Napoca. Sebastian Mahu, Head of Asset Management în cadrul grupului Iulius, spune că anul 2020 a „dispărut“ din bilanțurile grupului, pentru că e văzut ca o sincopă, astfel că toate raportările se fac comparativ cu 2019, potrivit ZF.

Segmentul hainelor pentru eve­ni­mente şi pentru birou este cel mai mare pierzător al pan­demiei, în rândul magazinelor de mall, fapt care se vede în nu­mărul în scă­dere al magazinelor care vând astfel de produse.

„Înainte, toate centrele comerciale aveau undeva între patru si şapte magazine cu costume, iar acestea au avut foarte mult de suferit. Oamenii, nemaifiind prezenţi în zona de office, şi-au schimbat mult gar­de­ro­ba. Şi, deşi bugetele pentru achiziţia de hai­ne au rămas aceleaşi, banii s-au mutat din zo­na hainelor formale către cea a vesti­men­taţiei sport“, a explicat Sebastian Mahu.

 

Comenteaza