Iulius Mall a redus capacitatea zonei de food-court cu până la 50%

Iulius Mall a redus capacitatea zonei de food-court cu până la 50%
Complexul din Gheorgheni impune restricții de trafic la restaurante în această perioadă | Foto: IMC

Mall-urile din Cluj au renunțat la evenimentele publice și au sporit măsurile de igienă. În timp ce Iulius Mall a redus numărul de scaune în zona de restaurante, Vivo Center a închis expoziția de dinozauri.

“Vă informăm că programul mall-ului rămâne 10:00 - 22:00 și vă recomandăm în cazul în care programul vă permite, să folosiți intervale orare cu trafic mai redus, 10:00-12:00 și 20:00-22:00. Transmiterea virușilor se realizată într-o pondere semnificativă prin intermediul banilor, cu care ia contact, statistic, un număr foarte mare de persoane. Prin urmare, recomandăm pe cât posibil limitarea folosirii bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul sau telefonul”, au transmis reprezentanții Iulius Mall Cluj.

“Vii dintr-o zonă de risc? 14 zile din viața ta îți pot salvă familia. Respectă carantină și izolarea. Stăm la distanță astăzi că să ne putem îmbrățișa mâine!” este mesajul promovat de mall-ul din cartierul Gheorgheni, pe rețelele de socializare.

Clienții, sfătuiți să utilizeze cardul

Evenimentele programate de grupul Iulius pentru perioada următoare au fost anulate sau amânate, iar dezvoltatorul derulează campanii de informare, încurajând clienții să efectueze plăţile cu ajutorul cardului bancar şi să păstreze distanţe de cel puţin 1 m faţă de cei din jur.

Proprietarul mall-urilor Iulius şi Palas din România a anunțat că a redus capacitatea food court-urilor din centrele sale comerciale cu 30-50%, în funcţie de dimensiunea acestora, pentru a asigura distanţe mai mari între mese.

Suprafeţele de contact sunt dezinfectate în permanenţă, cu scopul de a combate eventualele infectări cu coronavirus. Mall-urile Iulius din România au împreună 200.000 mp. Cel din Timişoara este cel mai mare centru Iulius, pe 73.000 mp, iar pe locul doi se situează cel din Cluj-Napoca, de 50.000 mp.

Expoziție interactivă închisă la Vivo

La complexul Vivo Center, din Florești, s-a închis expoziția interactivă de animale preistorice. “Dragii noștri, deoarece ținem la siguranța și sănătatea tuturor vizitatorilor noștri, am decis să închidem expoziția interactivă Dino Dig. Considerăm că este un lucru firesc din cauza situației actuale generale. Vă mulțumim!”, au informat reprezentanții centrului comercial.

“Este foarte important în aceste zile să ne informăm corect, să fim foarte atenți la igienă și să ne asigurăm să respectăm recomandările autorităților, indiferent de locul în care ne aflăm”, au menționat aceștia.

Primarul Emil Boc a recomandat marilor complexe comerciale, în vederea limitării răspândirii coronavirusului, să limiteze numărul clienților care să se afle în același timp într-o incintă. El a precizat că în primă fază mall-urile au fost luate cu asalt de studenți și de elevi aflați acasă, însă după acest val s-a înregistrat o scădere cu 20% a clienților.

Comenteaza