Judeţul Cluj, între liderii preţurilor la legume şi fructe VIDEO

Judeţul Cluj, între liderii preţurilor la legume şi fructe VIDEO
Judetul Cluj se afla printre judetele din România cu cele mai mari preturi la legume, fructe si lactate. Banii pe care clujenii îi scot din buzunar când merg la piaţă sunt comparabili cu cei plătiţi de locuitorii capitalei. Din păcate, salariul mediu in judetul Cluj este putin peste 1.600 de lei, in timp ce salariile medii ale celor din Bucureşti trec de 2.000 de lei.

Cand vine vorba de orasele scumpe din Romania , Clujul ocupa primele pozitii , fie ca vorbim de pretul aparatmentelor fie ca vorbim de cele la alimente . Cele mai ridicate preturi sunt la produsele lactate. De exemplu la cluj un kg de brază proaspătă poate costa chiar si 22 de lei

Stand up cu bule . La Cluj un kg de barnzeturi costa intre 19-22 de lei. Preturiele sunt aproape duble fata de judetul Arges, unde un kg de brayeturi costa intre 9 si 12 lei. Chiar si in Bucuresti preturile sunt mai mici , un kg de branzeturi costa inre 12 si 16 lei

Cluj ....kg de brânzeturi ....19-22 de lei
ArgeŞ....kg de brânzeturi........9 -12 lei
Bucureşti ....kg de brânzeturi....12-16 lei


Si cand vine vorba de alte produse alimentare , judetul Cluj are printre cele mai mari preturi.

Cluj .........kg de fasole....8-12 lei
Argeş.........kg de fasole ...6,5-8 lei
Bucureşti.... kg de fasole ...6-8 leu

LA Cluj cel mai ieftin kg de fasole se vinde cu 8 lei , in timp ce in judetul Arges , dar si la Bucuresti , cel mai scump kilogram de fasole costa 8 lei .


Si pentru nelipsitele fructe din fiecare zi clujneii platesc mai mult decat ceilati romani . La Cluj un Kilogram de pere costa intre 5 si 7 lei , in timp ce in Bucuresti aceleasi fructe costa intre 4 si 6 lei . Asadar Clujul este unul dintre cele mai scumpe orase din Roimaia , asta daca punem la socoteala si faptul ca salariul mediu estede 1635 de lei , in timp ce bucurestenii au un salariu mediu de 2400 de lei . Si prognozele pentru judetul Cluj nu sunt imbucuratoare in 2013 salariul mediu va creste doar cu 6 procente.

 

Comenteaza