Jumătate dintre angajaţii Direcţiei Agricole din Cluj vor fi daţi afară

Jumătate dintre angajaţii Direcţiei Agricole din Cluj vor fi daţi afară
Cei 29 de salariaţi ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Regională (DADR) Cluj, care rămân fără locuri de muncă din septembrie, ar putea fi transferaţi la Camerele Agricole, ce ar urma să fie înfiinţate în Cluj-Napoca şi în mai multe comune din judeţ.
DADR va avea din 1 septembrie doar 30 de posturi. Acum, în cadrul instituţiei lucrează 69 de persoane, dintre care trei se vor pensiona în următoarele zile, iar şase vor fi transferate la Autoritatea de Management, instituţie care va funcţiona în subordinea directă a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. “Restul colegilor vor primi preavize în 1 septembrie şi vor rămâne fără locuri de muncă”, a spus directorul adjunct al DADR, Zoltan Lörinczi (foto). O discuţie pe această temă a avut loc ieri, în cadrul unei videoconferinţe cu ministrul Mihail Dumitru.

“S-a vorbit despre reorganizarea instituţiei, iar vineri colegii pleacă la Bucureşti pentru a primi noile ordine cu posturile din organigramă. Este posibil ca cei 29 de colegi care rămân fără locuri de muncă să fie angajaţi la Camerele Agricole, despre care se vorbeşte de o vreme şi care nu ştiu când se vor deschide”, a precizat Lörinczi. Camera Agricolă Judeţeană ar urma să fie deschisă în Cluj-Napoca, în vreme ce în comunele din judeţ ar urma să fie deschise sedii secundare.

Lorinczi lucrează în instituţie de cinci ani şi afirmă că niciodată DADR nu a funcţionat cu un număr atât de mic de posturi. “În ultimii ani numărul posturilor a crescut”, a spus oficialul DADR. Viitoarele Camere Agricole ar urma să aibă rolul de a consulta fermierii asupra oportunităţilor de finanţare şi chiar de a întocmi proiecte de finanţare pentru programele europene. Acestea vor fi înfiinţate prin reorganizarea instituţională a Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă. Guvernul a decis să desfiinţeze toate centrele zonale pentru ameliorare, selecţie şi reproducţie în zootehnie din ţară. La Cluj vor rămâne şase angajaţi, subordonaţi direct Ministerului Agriculturii. În ţară vor fi desfiinţate 550 de posturi de la Agenţia Naţională pentru Ameliorare, Selecţie şi Reproducţie în Zootehnie.


Comenteaza