Jysk vrea mai multe magazine în Cluj. Al doilea va fi la Turda

Jysk vrea mai multe magazine în Cluj. Al doilea va fi la Turda
Danezii de la Jysk și-au propus să deschidă noi unități în Ardeal | Foto: Angajatorul Meu

Retailerul danez de mobilă și decorațiuni Jysk își va extinde rețeaua în Transilvania, Orăștie, Alba Iulia și Turda fiind printre primele orașe vizate, urmând ca în Cluj să apară alte noi magazine în afara celui existent în Galeria Auchan Iris, din reședința de județ.

Planurile sunt de a înființa o rețea de 135 de unități în România. “Majoritatea proiectelor pe plan local au fost în zona Moldovei sau sudul ţării, mai puţin în Ardeal, regiune în care am avut dificultăţi în a identifica proiecte imobiliare adecvate.

Ne dorim un magazin la Alba Iulia de cinci ani și nu găsim pe nimeni să dezvolte pentru noi. Vrem la Turda, mai multe magazine în Cluj, unde avem doar unul. Proiectele imobiliare din Ardeal sunt mai întârziate decât în restul ţării“, a menționat Alex Bratu, country manager Jysk România și Bulgaria, pentru ZF Corporate.

Acum trei ani, Jysk a majorat valoarea tichetelor de masă acordate angajaţilor. "În fiecare an, încercăm să oferim tuturor angajaţilor Jysk un beneficiu nou care să îi motiveze. În retail, oamenii trebuie să fie motivaţi şi dedicaţi, suntem mereu atenţi la lucrurile care pot aduce un plus de mulţumire colegilor. Atitudinea pozitivă este foarte importantă atunci când lucrezi direct cu clienţii, iar un angajat fericit va fi şi un ambasador al companiei”, a declarat managerul Jysk.

Conform unui chestionar realizat atunci în rândul angajaţilor din ţările în care activează compania, pe o scală de la 1 la 100 privind nivelul de satisfacţie, românii au realizat un scor mediu de 88, cu 10 puncte mai mare faţă de 2014. Jysk a intrat pe piaţa din România în 2007.

Compania avea anul trecut afaceri de 415 milioane de lei, un profit de 34 de milioane și 610 angajaţi în țara noastră. Principalii săi concurenți din România erau Grand Bazar, Ani’s Limited, Laurcy, Transilvania Stock și Risto Proffesional, potrivit portalului financiar Termene.ro.

Jysk este un lanţ internaţional deţinut de fondatorul original, Lars Larsen. În 1984 acesta a deschis primul magazin în afara graniţelor, în Germania. În prezent, grupul cuprinde 2.500 de magazine în 50 de ţări. Cifra anuală de afaceri a grupului este de 3,36 miliarde de euro. Personalul total constă din 22.000 de angajaţi.

Comenteaza