Kaufland 3, la doi paşi de Auchan

 Kaufland 3, la doi paşi de Auchan
Două hipermarketuri vor funcţiona la o distanţă foarte mică unul faţă de altul la Cluj-Napoca: dacă Auchan este amplasat acum pe str. A. Vaida Voevod nr. 53B, în sediul Iulius Mall, viitorul Kaufland va activa cu trei numere mai sus.

„Miercuri va avea loc evenimentul pentru oficialităţi, iar deschiderea magazinului pentru publicul larg a magazinului, situat pe str. Alexandru Vaida Voevod nr. 59, următoarea zi, joi, 23 noiembrie”, a menţionat Daniela Spiridonescu, reprezentat al Kaufland România.  
 
Conducerea lanţului german de hipermarketuri a infirmat în prima fază informaţiile ZIUA de CLUJ despre intenţia de a înfiinţa un al treilea magazin la Cluj-Napoca, însă în această vară directorul compartimentului de comunicare al companiei din România, Valer Hancaş, a recunoscut că retailerul va deschide, până în februarie 2018, patru unităţi în Cluj, Satu Mare şi Bucureşti, suma anuală alocată deschiderilor şi modernizărilor fiind de 100 de milioane de euro. 
 
Terenul învecinat cu Liceul Pedagogic din cartierul Gheorgheni pe care se deschide noul Kaufland se afla în proprietatea societăţii Agromec Unu, controlată de omul de afaceri George Dorin Bob, fiind preluat de la Agromec SA, fosta staţiune pentru mecanizarea agriculturii. Bob deţine societatea Studium Green, antreprenor al proiectului mixt imobiliar – comercial West Side Park de pe str. A. Vaida-Voevod nr. 59, şi compania MIB Prodcom, producătorul conservelor Arovit.

Măresc salariile după "revoluţia fiscală"   
 
Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori din România, a anunţat recent că preia contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, ca urmare a modificărilor legislative, începând cu 1 ianuarie, astfel încât angajaţii vor avea un salariu net mai mare, în medie. cu 1,5%.

"Compania înţelege astfel să liniştească îngrijorările salariaţilor şi familiilor acestora şi îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranţa lor salarială", a declarat Laura Iancu, director de resurse umane la Kaufland România.
 
Oficialii companiei spun că le oferă salariaţilor şi tichete de masă, asigurarea voluntară de sănătate, dar şi mai multe zile de concediu de odihnă anual care, în funcţie de vechime, pot ajunge până la 27 pe an. La Cluj, germanii mai aveau magazine în cartierele Mărăşti şi Mănăştur.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.250 de magazine în şapte ţări şi o reţea de 115 unităţi în România. Principalii concurenţi de la Cluj ai Kaufland din piaţa hipermarketurilor sunt Auchan, Carrefour, Cora, dar şi supermarketurile Lidl, Profi, Penny Market, Mega Image, Unicarm, Oncos sau unităţile cash & carry Metro şi Selgros.
 
Îşi fac acoperişuri verzi 
 
Acesta a lansat în vară prima rețea de grădini urbane comunitare din România, transformându-și acoperișurile, exteriorul parcărilor și al magazinelor în spații verzi cultivate cu legume, fructe, arbuști, plante aromatice și flori, care pot fi folosite de comunitate. Proiectul „Grădinescu” este dezvoltat împreună cu asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România, promovează grija față de natură, spiritul comunitar și susține dezvoltarea agriculturii urbane prin propriul exemplu. El își propune să îi familiarizeze pe copii și adulți cu grădinăritul și ușurința de a avea o alimentație sănătoasă chiar și în mediul urban.

Comenteaza