Lăptarii de la Dezmir intră la bursă ca să se finanțeze

Lăptarii de la Dezmir intră la bursă ca să se finanțeze

Acționarii producătorului de lactate Bonas Import Export (BEI) din comuna Apahida sunt dispuși să renunțe la până la 40% din societate pentru a atrage finanțare prin listarea la Bursa de Valori București (BVB).

“Proiectul Investeşte pentru Viitor (derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat) îşi arată acum roadele. Bonas a participat la workshop la Cluj şi de atunci au început discuţiile legate de o viitoare potenţială listare. Este momentul perfect pentru listare pentru că dorim să trecem la un alt nivel al afacerii”, a relatat directorul general al BEI, Sorin Naş, conform ZF.

Ulterior, compania vrea să strângă încă 2 milioane de lei printr-o majorare de capital cu exercitarea drepturilor de preferinţă. BEI, controlată de familia Naş în proporţie de 66,7%, intenţionează ca, în a doua parte a lunii martie, să deruleze un plasament privat pentru vânzarea a 40% din acţiuni în schimbul sumei de 2 milioane de euro, brokerul ales pentru intermediere fiind Interdealer Capital Invest.

„Pregătim admiterea la tranzacţionare. În momentul de faţă se lucrează la documentul de prezentare pe care vrem să îl finalizăm undeva săptămâna viitoare. Va fi un plasament privat pe care îl estimăm în a doua jumătate a lunii martie, adresat unui număr de maximum 150 de persoane, alţii decât investitori instituţionali, iar ulterior vom parcurge etapele necesare admiterii la tranzacţionare a acţiunilor. Se vor vinde acţiuni într-un procent de aproximativ 40% din capitalul social al societăţii de către acţionarii existenţi, de 2 milioane de euro“.

Bonas înregistra în 2019 afaceri de 15 milioane de lei, cu un profit net de 1,1 milioane, având 79 de angajați și dispune de 17 magazine de desfacere în zona Clujului. Societatea a fost înființată la în anii`90 de către frații Vasile și Emil Naș, alături de cumnatul lor, Petru Brad.

Scopul a fost de la început folosirea ca unică materie primă pentru produse a laptelui proaspăt. Firma a pornit ca atelier de prelucrare a laptelui, care procesa 200-400 de litri de pe zi și oferea spre vânzare un prim derivat din laptele de vacă, telemeaua. Societatea a folosit pentru dezvoltare fonduri europene SAPARD.

 

 

Etichete
Comenteaza