Legea salarizării, varianta finală: Toate salariile bugetarilor cresc cu 25% de la 1 ianuarie 2018

Legea salarizării, varianta finală: Toate salariile bugetarilor cresc cu 25% de la 1 ianuarie 2018
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că toate salariile bugetarilor vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018, aceasta fiind ultima variantă a legii salarizării unitare asupra căreia s-a căzut de acord marți cu Ministerul Finanțelor.

UPDATE: "Este vorba de varianta finală acum asupra căreia am convenit cu secretarii de stat inițial de la MFP și acum telefonic chiar și cu domnul ministru de Finanțe, în care ar urma să facem majorări salariale la absolut toți bugetarii cu 25% creșteri pe salariul brut începând cu data de 1 ianuarie 2018, după care, începând cu data de 1 martie (2018 - n.r.), o majorare de încă 20% pentru educație, care, cumulat cu cei 25% înseamnă per total o creștere de 50%, deci exact cum am promis, și de asemenea, cu grila până în 2022, pentru medici și asistente tot de la 1 martie. Practic, aceasta ar fi varianta cu care noi intrăm în comisie", a afirmat ministrul Muncii, la Parlament, scrie Agerpres.

_______________________________

Legea salarizării urmează să primească marţi raportul din partea comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, fiind posibil ca miercuri actul normativ să intre în dezbaterea plenului acestui for.

Surse din Ministerul de finanţe afirmă că sumele alocate celor din Sănătate nu vor mai creşte cu 100%. Ministrul muncii precizează că una dintre variante ar fi ca aceste creşteri să se facă eşalonat: salariile tuturor bugetarilor vor fi majorare cu 25% de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie cei din sănătate vor primi încă 75%, iar cei din educaţie alţi 25%.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a făcut un anunț surprinzător, cu doar câteva ore înainte de discuțiile din comisia de muncă: bugetarii vor avea o creștere de 25% de la 1 ianuarie 2018, la jumătate față de promisiunile de 50% creștere făcute personalului din sănătate.

Medicii și profesorii nu vor mai beneficia de majorările promise de la 1 ianuarie, aşa cum promisese Guvernul, care se confruntă acum cu o criză fără precedent. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat într-o intervenție telefonică că de la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere de 25%. Totodată, ministrul Muncii a declarat că ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, nu a fost prezent la toată discuția purtată astăzi.

„De la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere de 25%, de la 1 martie încă 25% pentru profesori. Medicii și asistenții au creșteri de peste 100% de la 1 martie, e varianta cu care noi vom intra în comisie. Au fost multe amendamente p care noi le-am acceptat de la Senat și Camera Deputaților", a spus Ministrul Muncii, marți, la Antena 3.

Faţă de varianta adoptată de Senat, deputaţii au aprobat o serie de majorări de salarii şi sporuri pentru mai multe categorii de funcţionari, dar au scăzut indemnizaţiile primarilor de oraşe, crescându-le pe cele ale vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene.

"Legea este în programul de guvernare al PSD care a spus de la început că vrea această lege. PSD are majoritate în Parlament, are Guvernul, este o lege pentru care răspunde integral şi definitiv iniţiatorul, adică PSD. Este bine să nu uităm acest aspect. Aşteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puţin deplasată", a declarat Klaus Iohannis adăugând că va face comentarii mai ample pe marginea legii atunci când aceasta va ajunge la promulgare.

 

sursa: realitatea.net

 

Comenteaza