Leguma care a făcut celebră o localitate din Cluj începe să dispară

Leguma care a făcut celebră o localitate din Cluj începe să dispară

Ridichile de Apahida, de exemplu, soiul care în urmă cu zeci de ani a facut celebră localitatea din Cluj, sunt tot mai greu de găsit. Puţini sunt cei care mai au seminţe originale, dar şi mai puţini sunt cei care le cultivă. 

Cum seminţele de import le-au luat locul celor tradiţionale, ridichile de Apahida au rămas mai mult doar cu numele în agricultura modernă. Câţiva producători au încercat să intre cu legumele în supermaketuri, dar fără succes.

Maria Chindris, director comercial "Cooperativa Lunca Somesului Mic": Ultima livrare a fost în 2017. A avut unul dintre producători. A fost singurul an în care am livrat şi când a ajuns la supermarket, nu înţelegeau ce e ridichia respectivă. MAI MULTE AICI!

O legătură de ridichi de Apahida se vinde cu şase lei pe marginea drumului. Cele cu seminţe de import nu costă mai mult de 2-3 lei în hipermarketuri.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza