Legume mai ieftine? VIDEO

Legume mai ieftine? VIDEO
Nici nu a început campania electorală pentru alegerile europarlamentare că social-democraţii şi liberalii se întrec în scăderi de TVA la diferite produse. Premierul Victor Ponta spune că vrea să scadă TVA-ul la fructe şi legume. În paralel, foştii colegi din USL, parlamentarii liberali, au cerut ieri micşorarea taxei pe valoare adaugata la carne. Cumpărătorii speră ca preţurile la produse să scadă mai mult decât au scăzut la pâine după reducerea TVA-ului.

Şeful guvernului a declarat ca ar vrea reducerea TVA la fructe şi legume de la 24 la sută la 9 la sută. Premierul a declarat că în acest domeniu este o evaziune uriaşă şi o competiţie neloială pentru producătorii români.

COMPETIŢIE NELOIALĂ

"Eu aş vrea la fructe şi legume, pentru că acolo avem o evaziune uriaşă şi o competiţie neloială între producători locali şi fructele şi legumele care se aduc din afară", a declarat Victor Ponta.

Producătorii spun că şi acum preţurile produselor lor sunt prea mici pentru munca depusă.

Comercianţii din pieţe spun că preţurile vor scădea doar dacă en-grosiştii nu vor majora adaosurile după scăderea TVA-ului. Cumpărătorii spun că dacă preţurile vor scădea la fel ca în cazul pâniii după aplicarea TVA-ului de 9 la sută, atunci nu vor resimţi mai nimic în buzunare.

Guvernanţii susţin că preţurile la legule şi fructe ar scădea cu 15 la sută după reducerea taxei pe valoare adăugată. Ieri, parlamentarii PNL au iniţiat un proiect de lege care presupune reducerea TVA la carne şi produse din carne la 9%.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza