Foto Lenjeria produsă la Cluj, apreciată în Rusia

Lenjeria produsă la Cluj, apreciată în Rusia
Delegația clujeană a urcat pe scena premianților de la Moscova | Foto: Jolidon
Lenjeria produsă la Cluj, apreciată în Rusia
Lenjeria produsă la Cluj, apreciată în Rusia
Lenjeria produsă la Cluj, apreciată în Rusia

Producătorul clujean de lenjerie și costume de baie Jolidon a fost premiat pentru un un sfert de veac de activitate în cadrul unui eveniment de profil desfășurat la Moscova.

“Zilele trecute am participat la salonul de lenjerie și costume de baie de la Moscova, Collection Premiere Moscow, unde am prezentat noile colecţii pentru sezonul primăvară - vară 2019. Suntem onoraţi că, în cadrul acestui eveniment de referinţă în domeniu, am primit o importantă recunoaştere din partea organizatorilor: premiul de excelenţă pentru cei 25 ani de activitate”, au menționat reprezentanții societății. Premiul a fost înmânat fondatorului Jolidon, Gabriel Cîrlig.

Grupul Jolidon și-a mutat unitatea de producţie Argos din centru în zona platformei Clujana pentru a-şi centraliza activitatea şi a reduce costurile de producţie. Terenul a fost vândut unui dezvoltator imobiliar care face un proiect cu locuințe și bază sportivă. „Este complicat să faci producţie în mai multe locuri din oraş. Terenul care va rămâne liber va fi vândut”, preciza Gabriel Cîrlig. 

Jolidon a fost înfiinţată în 1993. Atelierul inițial a devenit o fabrică de mari dimensiuni. În 2004 Jolidon a preluat pachetul majoritar de acțiuni al principalului său concurent de pe piața românească, Argos, firmă locală cu 800 de angajați. În 2006 Jolidon achiziționează fabrica de confecţii Flacăra. În 2007 a fost cumpărată fabrica Tricotaje Ineu, iar în 2008, Lilly Italia.

Acum trei ani directorul adjunct Olga Stanciu a părăsit compania. Mai mulţi creditori au solicitat intrarea în insolvenţă a Jolidon, care s-a produs în 2015. Inclusiv Cîrlig figura printre creditori, cu 20 de milioane de lei. Astra Rail Industries, controlată de germanul Thomas Manns, era cel mai mare creditor, după ce a preluat o creanţă de 117 milioane de lei a societăţii clujene de la BCR.

Comenteaza