Leroy Merlin, în căutare de personal la Cluj

Leroy Merlin, în căutare de personal la Cluj
Compania franceză vrea să își găsească angajați în livrare și vânzări | Foto: Leroy Merlin

Grupul francez de bricolaj a declanșat o acțiune de recrutare de personal pentru cele două magazine ale sale din Cluj-Napoca, vizând mai ales posturi în departamentele de livrare, vânzare și consiliere.

“Suntem în căutare de noi membri pentru echipele noastre din cele două magazine: Cluj Vlaicu și Calea Turzii”, a anunțat conducerea companiei. Posturile pentru care aceasta caută personal la Cluj-Napoca sunt consilier livrare, consilier vânzare și consilier servicii clienți.

În general, actualii angajați ai Leroy Merlin sunt mulțumiți de echipa în care lucrează, de programul de muncă și de beneficiile care li se oferă, însă lucrurile diferă atunci când este vorba despre salarii și management, după cum susțin aceștia pe platforma online Unde Lucrăm.

“Evaluarea anuală se face pe bază de adunare populară și de bârfă, cum te văd alții, mai puțin pe rezultate. Management slab, fără viziune și cultură organizațională”, relatează un fost salariat. Membră a grupului francez Adeo, numărul trei mondial în piața de bricolaj şi numărul 1 în Europa, compania Leroy Merlin România este prezentă în 13 oraşe din țară, 17 magazine.

Unitatea sa din cartierul clujean Mărăști a apărut în 2016, în locul fostului BauMax, după ce vechiul magazinul a fost închis multă vreme, iar inagurarea, amânată cu un an. Pentru rebranding la Cluj au venit manageri din Franţa şi din Bucureşti. Compania mai dispune în municipiu și de un magazin pe Calea Turzii.

BauMax a ajuns în 2014 la un acord cu Adeo pentru vânzarea celor 15 magazine din România, printr-o tranzacţie în acţiuni. În urma dificultăţilor financiare cu care se confruntau şi a rezultatelor slabe de pe piaţa locală, acţionarii BauMax (familia Essl) au decis să iasă din România, iar Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia.

Leroy Merlin a achiziţionat cele 15 magazine BauMax din ţara noastră. În România, pe piaţa de bricolaj, evaluată la 4 miliarde de euro, companiile autohtone Dedeman, Arabesque, Ambient sunt concurate de Leroy Merlin şi de Kingfisher - Brico Depot.

Comenteaza