Liber la vacanțe în Grecia, din iulie, cu charterele de Cluj. Cât ne costă sejurul

Liber la vacanțe în Grecia, din iulie, cu charterele de Cluj. Cât ne costă sejurul
În Skiathos avioanele turistice aterizează foarte aproape de plajă | Foto: MT Aviation

Mai multe agenții de turism au anunțat că din iulie încep să activeze cele dintâi zboruri charter din acest sezon cu plecare din Cluj-Napoca spre Skiathos sau Creta. Cererea este în creștere pentru cazarea în vile private. 

AeroVacanţe, agenție din grupul Aerotravel, reia operarea charterului către Skiathos, insula de la Marea Egee, cu plecări în fiecare sâmbătă din Cluj-Napoca, Timișoara și Bucureşti, în perioada 4 iulie - 3 octombrie. Sejururile au tarife începând cu 199 de euro, plus taxe de aeroport, de 95 de euro/persoană.

Acestea includ avion, transferuri, asistenţă turistică în română şi cazare șapte nopţi în vilă turistică. Zborurile sunt efectuate de compania națională TAROM şi durează circa o oră şi 30 de minute, în funcţie de oraşul din care se face plecarea.

"Sunt foarte bucuros că, după o perioadă dificilă pentru noi toţi, pot da o veste excelentă turiştilor români. În cele trei luni de operare vom oferi o experienţă memorabilă pentru cel puţin 2.400 de turişti români", a declarat Antonio Niţu, director general al Aerotravel.

"Autorităţile locale și Ministerul Sănătăţii din Grecia aplică un plan unitar de măsuri sanitare pentru a proteja atât cetăţenii, cât şi vizitatorii insulei. Skiathos nu a fost afectat de pandemie şi este una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din lume", spune Thodoris Tzoumas, primarul insulei.

Reducerile practicate de hotelierii din această destinaţie pentru primele plecări din iulie ajung până la 30%. Grecia îşi propune să fie cea mai sigură destinaţie de vacanţă din Europa. Unităţile de cazare din Skiathos vor opera aplicând măsurile obligatorii pentru prevenirea coronavirusului.

Vilele pentru mai multe familii, foarte solicitate

Agenția Paralela 45 va reactiva, din 7 iulie, zborurile sale săptămânale către Heraklion / Creta şi Rhodos, din Bucureşti, şi spre Heraklion / Creta din Cluj-Napoca, iar din 8 iulie, spre Chania / Creta, din capitală.

"Cele mai multe vânzări s-au făcut pentru vacanţe în Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini şi Lefkada, unde turiştii preferă hoteluri de 3-4*, cu sau fără mic dejun. Mai multe cereri faţă de anii trecuţi sunt pentru vile private, unde se reunesc în vacanţă cel puţin două familii. Cel mai mic preţ plătit de un cuplu pentru o săptămână în Grecia, cu cazarea într-un studio, este de 230-250 de euro", conform reprezentanților Paralela 45.

"S-au făcut rezervări noi în ultimele săptămâni. Nu putem compara cu anul trecut, dar sunt într-un ritm care arată că oamenii de-abia aşteptau să plece în vacanţă, după ce au stat două luni în casă", a declarat Alin Burcea, director general al Paralela 45. Grecia va deschide aeroporturile internaţionale în trei săptămâni.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat care este lista cu toate țările pentru care se elimină obligativitatea carantinei sau autoizolării la domiciliu atunci când cetățenii revin în România din aceste țări.

Lista, care cuprinde 17 state, se va actualiza săptămânal de către Institutul Național pentru Sănătate Publică. Spre și dinspre aceste destinații s-au reluat cursele aeriene comerciale: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Comenteaza