Liber pe Autostrada Turda - Aiud, de luni seara. "O vor inaugura-o șoferii"

Liber pe Autostrada Turda - Aiud, de luni seara. "O vor inaugura-o șoferii"
Porțiunea de la Aiud la Sebeș urmează să fie funcțională din 2019 | Foto: API

Oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se pregătesc pentru recepția loturilor 3 și 4 din autostrada Sebeș - Turda. Șoferii vor putea circula pe 29 km de autostradă începând de luni.

Surse oficiale din cadrul CNAIR au declarat că porțiunea îndeplinește exigenţele companiei în ceea ce priveşte problemele de calitate. „Constructorul lotului 3 a refăcut anumite porţiuni, termenul de finalizare şi recepţie este 30 iulie.

Vremea favorabilă a permis constructorilor să toarne asfalt şi să finalizeze ultimele lucrări. Șoferii sunt invitaţi să taie panglica. Cei 29 km de autostradă sunt între Aiud şi Turda, unde se intersectează cu Autostrada Transilvania”, conform surselor oficiale din CNAIR, citate de Capital.

Potrivit datelor CNAIR, lotul 3 al autostrăzii Sebeş - Turda, între Aiud şi Decea, în lungime de 12,4 km este finalizat în proporţie de 100%. Zilele trecute, oficialii CNAIR au decontat o factură de 20 de milioane de lei pentru construcţia lotului 3.

"Luni seara, 30.07.2018, SE DESCHIDE CIRCULAȚIA pe Autostrada A10, între Aiud și Turda! Conform informațiilor de ultimă oră primite de la mai multe surse, putem să vă confirmăm că luni dimineața comisia de recepție CNAIR se va deplasa pe loturile 3 și 4 ale A10 Sebeș - Turda (28,75 km).

ATENȚIE! Deși, în mod normal, nu ar trebui să fie amânată din nou inaugurarea, orice este posibil, CNAIR putând găsi (sau inventa) motive pentru a nu se da drumul la trafic, așa cum s-a întâmplat pe 9 ianuarie 2018 pe lotul 3. Să sperăm că acum se va încheia telenovela lungă de opt luni de zile și coșmarul șoferilor nevoiți să își riște inutil viața pe DN1 va fi istorie", susțin membrii Asociației Pro Infrastructură (API).

Luna trecută, Tirrena Scavi, constructorul lotului 3, a primit 1,1 milioane de la CNAIR. Proiectantul autostrăzii Sebeş - Turda, lot 3, de 420 milioane lei, este firma Aecom Ingenieria, consultant - DRDP Cluj, iar constructor - asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte D’Acqua. Lotul 4, dintre Decea şi Turda a fost construit de Porr Construct, valoarea lucrărilor fiind de 470 de milioane de lei.

Loturile 3 și 4 ar fi trebuit deschise circulației încă din 2016. Autostrada Sebeş - Turda va avea 70 km şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia.

Lotul 2 are 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Comenteaza