Licitație internațională pentru birourile de la Record Park

Licitație internațională pentru birourile de la Record Park

Dezvoltatorul belgian Speedwell, care deține proiectul mixt Record Park din Cluj, cu 12.000 mp de birouri și spații de retail și 236 de apartamente, ce ar trebui definitivat în vara viitoare, va organiza o licitaţie pentru spațiile office.

Recent, Speedwell a cumpărat de la fondul NCH fosta fabrică de pălării Paltim din Timișoara, unde vor fi construite 275 de apartamente și 15.000 mp de birouri, plus spații pentru magazine, al căror cost de dezvoltare e estimat la 45 milioane de euro, conform Economica.net.

În București, în apropiere de Băneasa Shopping City, Speedwell deține două terenuri pentru care așteaptă planul urbanistic zonal (PUZ) pentru proiectul de birouri Miro și un ansamblu rezidențial cu 800 de apartamente, investiție estimată la 100 de milioane de euro.

„Sperăm să obținem PUZ pentru proiectul de birouri și cel rezidențial de pe str. Jandarmeriei până la sfârșitul anului. Pentru birourile din Record Park vom lansa o licitaţie internaţională”, spune Didier Balcaen, directorul companiei. Construirea proiectului rezidențial pe terenul cumpărat de la Immofinanz, ar urma să înceapă în prima jumătate a anului 2020, cu o primă fază de 250 de apartamente.

Dezvoltatorul mai are două terenuri de 10 ha fiecare în Galați și Râmnicu Vâlcea pe care trebuiau să fie dezvoltate, înainte de criză, parcuri de retail.

Primul imobil din complexul care se va ridica pe fosta platformă industrială Argos din Cluj-Napoca a fost certificat drept clădire verde BREEAM Excellent, cu patru stele. Record Offices tocmai a obținut precertificarea cu un scor de 77,8 puncte.

VEZI Clădirea de birouri de la Record a primit certificatul "verde"

Studiile și consultanța de mediu au fost realizate de ADP Green Buiding și Green Bau, iar partea de proiectare de Biroul de Arhitectură Planwerk, dezvoltatorul complexului fiind Speedwell. Echipa de consultanță pentru BREEAM a fost compusă din Alexandra Stoica și Adrian Pop.

Prima funcțiune din complex operabilă după dezafectarea fabricii de textile Argos o constituie baza sportivă cu piscină din incintă, administrată de rețeaua de fitness. În 2016 fabrica Argos a fost transferată din centrul municipiului în zona industrială Clujana. Grupul de confecţii Jolidon a mutat utilajele şi personalul pentru a-şi centraliza activitatea pe str. Tăbăcarilor şi a reduce costurile de producţie.

Complexul Record Park este o investiție de 42 de milioane de euro derulată de Speedwell, companie înființată de oamenii de afaceri Jan Demeyre și Didier Balcaen. Atât clădirea de birouri de clasa A, cât și cele două blocuri programate vor avea câte șapte etaje. 

Comenteaza