„Licoarea” magică a unui clujean face bani buni în Germania. Vrea să aducă băutura și în România

„Licoarea” magică a unui clujean face bani buni în Germania. Vrea să aducă băutura și în România
| Foto: Facebook - Paul Peteanu

Clujeanul Paul Peteanu a plecat acum 25 de ani în Germania. Acolo a inventat Blütenrein, o băutură de succes, care se vinde cu 30 de euro litrul.

Paul Peteanu este din Cluj și a lansat în Germania, Blütenrein, o băutură care acum costă 30/litru și a dat lovitura cu ea și în restul Europei. Bărbatul a luat o decizie îndrăzneață înainte de a reuși acest lucru și a îndurat câțiva ani dificili în urma hotărârii sale de a pleca de acasă.

Clujeanul Paul Peteanu a plecat acum 25 de ani în Germania. Acolo a inventat Blütenrein, o băutură de succes, care se vinde cu 30 de euro litrul.

Românul care a inventat băutura ce are succes, Paul Peteanu, în vârstă de 45 de ani, intenționează să o aducă și pe piața românescă. Bărbatul s-a stabilit în Germania în urmă cu aproximativ 25 de ani ca să fie lângă femeia care urma să îi devină soție. A făcut acest pas în ciuda faptului că nu știa limba germană.

„Am dat la facultate, la Agronomie, la Munchen şi am reuşit să fiu admis. Sigur, asta s-a întâmplat după ce am învăţat limba, pentru că atunci când am ajuns acolo nu ştiam un cuvânt în limba lor. Mi-a fost destul de greu, pentru că aveam două job-uri ca să mă pot întreţine, iar între timp trebuia să învăţ pentru examene”, a povestit Paul Peteanu, potrivit impact.ro.

Busuiocul african stă la baza rețetei de succes

Clujeanul a descoperit în timpul unei vacanțe în Franța, o plantă ce este cunoscută drept busuioc african. Cu un deceniu în urmă, Paul Peteanu a început să aclimatizeze planta la temperaturile scăzute din Bavaria. După ce a reușit să aclimatizeze planta, românul a început să producă din ea o băutură ce acum este cunoscută cu numele german Blütenrein. Aceasta este folosită drept băutură răcoritoare amestecată cu apă minerală ori alte băuturi alcoolice ca votcă, gin sau vin. Paul Peteanu a explicat că invenția lui se poate folosi și în bucătărie, în diverse preparate.

Cu prețuri în 13-15 euro/500 ml, băutura a prins și în alte țări din Europa

Succesul lui n-a rămas doar pe teritoriul Germaniei. Au urmat state ca Austria, Elveția și Luxemburg, care au preluat băutura românului. Aceasta se vinde în lanțul de magazine Metro, precum și în lanțuri hoteliere, restaurante sau rețele de catering. Blütenrein se vinde în sticle de 500 de mililitri, iar prețul este cuprins între 12,99 euro și 14,99 euro.

„Licoarea” magică vine și în România. Pandemia a întârziat-o

„Intenţionam să aduc afacerea şi în România încă de acum aproape doi ani, însă a venit pandemia şi a trebuit să-mi schimb planurile. Deşi aveam programată o expansiune şi pe alte pieţe, criza m-a făcut să-mi regândesc stratregia, iar toate resursele pe care le-am avut le-am folosit pentru a conserva afacerea.

Asta în condiţiile în care multe business-uri au dat faliment în Germania sau urmează să dea în viitorul apropiat. Deşi autorităţile germane se laudă că au trecut cu bine peste pandemia de coronavirus, nu e deloc adevărat. Sute de mii de companii se află pe buza prăpastiei, iar mult timp a fost suspendată legea insolvenţei, astfel că multe firme, în special mici şi mijlocii, au fost afectate şi mai mult”, a mai spus clujeanul.

Chiar dacă își  dorește să aducă băutura inventată de el și în România, Paul Peteanu a spus că potențialii săi parteneri de afaceri s-au dovedit neserioși. Totuși, românul care a plecat la vârsta de 20 de ani în Germania, fără să cunoască limba acestei țări, a spus că nu vrea să renunțe la acest vis al lui.

Comenteaza