Liderii industriei clujene au adunat afaceri de 12 mld. lei. De'Longhi conduce topul. Cine a prins podiumul

Liderii industriei clujene au adunat afaceri de 12 mld. lei. De'Longhi conduce topul. Cine a prins podiumul
| Foto: ZF.ro

Cele mai mari companii din industria prelucrătoare a județului Cluj, au raportat în total o cifră de afaceri de 12 miliarde lei.

Cei mai mari 50 de jucători din industria prelucrătoare a judeţului Cluj au adunat împreună afaceri de 12 miliarde lei în 2022, potrivit datelor Registrului Comerţului, arată ZF.

De’Longhi este liderul industriei prelucrătoare din Cluj, cu afaceri de 2 miliarde lei.

Compania face parte din grupul italian cu acelaşi nume, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol.

Următorul jucător în clasament este Emerson, parte a concernului american Emerson, care a încheiat anul 2022 cu venituri de 1,3 miliarde lei. Clasamentul este completat de producătorul local de medicamente Terapia, cu venituri de 1 miliard lei, mai arată sursa citată.

Liderii industriei prelucrătoare din Cluj au adunat afaceri de 12 mld. lei. De'Longhi conduce topul. Cine a prins podiumulSursă: zf.ro

Industria prelucrătoare din Cluj este formată din jucători cu activitate în mai multe sectoare economice. Deşi la vârful clasamentului, sectoarele care domină sunt fabricarea de aparate electrocasnice, a instrumentelor de navigaţie şi medicamente, industria prelucrătoare din Cluj numără şi fabrici din domeniul alimentar, cosmetice şi materiale de construcţii.

Din clasamentul celor mai mari fabrici din judeţul Cluj mai fac parte şi companii precum Rondocarton, producător de carton ondulat, Farmec, care activează în industria de cosmetice, Cemacon, producător de materiale de construcţii şi alţii.

Comenteaza