Liderul cosmeticelor din România de la Cluj: 2022 a venit cu provocări neașteptate - Aprivizionare întârziată / Inflația a schimbat comportamentul de consum

Liderul cosmeticelor din România de la Cluj: 2022 a venit cu provocări neașteptate - Aprivizionare întârziată / Inflația a schimbat comportamentul de consum
| Foto: CandyBoxImages - Depositphotos.com

Producătorul local de Cosmetice Farmec s-a confruntat și el cu dificultăți în anul ce tocmai a trecut. CEO-ul companiei, Mircea Turdean afirmă faptul că 2022 a fost imprevizibil din punct de vedere economic.

Mircea Turdean CEO-ul și acționarul Farmec Cluj, cel mai mare producător de cosmetice din România, afirmă că deşi 2021 a fost un an al adaptării, iar business-urile s-au reinventat, 2022 venit cu o serie de provocări neaşteptate pentru mediul de afaceri. Una dintre aceste provocări o reprezintă comportamentul de consum, care s-a schimbat odată cu priorităţile şi interesele românilor.

Printre principalele provocări în 2022 s-au numărat impredictibilitatea economică şi întârzierile apărute pe lanţurile de aprovizionare. Materiile prime au ajuns greu şi cu multă incertitudine, fapt ce a îngreunat planificarea. Din fericire, avem o companie clădită în timp, cu răbdare şi cu respect în tot ceea ce am oferit consumatorilor. Am traversat de-a lungul istoriei numeroase perioade de criză şi de tranziţie, iar cel mai semnificativ exemplu ar fi Revoluţia şi trecerea la o economie de piaţă liberă. După care am fost nevoiţi să ne privatizăm şi am reuşit. Suntem printre puţinele companii româneşti care s-au privatizat (reuşit - n.red.) prin metoda MEBO - Mircea Turdean, CEO Farmec Cluj, potrivitZF.

Acesta mai susține faptul că „piața osmeticelor a revenit pe un trend ascendent odată cu ridicarea restricţiilor, însă inflaţia a schimbat comportamentul de consum”.

Farmec Cluj-Napoca deține o rețea proprie de magazine, dar vinde și prin intermediul partenerilor (mall-uri etc).

Farmec S.A întregistra în anul 2021 o cifră de afaceri de 284.600.857 milioane de lei și un profit net de 11.682.142 milioane de lei, cu un număr mediu de 731 de angajați, potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro.

Compania are o vechime pe piață de aproape 32 de ani.

Comenteaza