Lidl trimite elevii români la facultate în Germania și le dă salarii de 1.800 de euro

Lidl trimite elevii români la facultate în Germania și le dă salarii de 1.800 de euro
Programul introdus în România de rețeaua de supermarketuri le va oferi tinerilor absolvenți de liceu care se înscriu în această lună oportunitatea de a studia în Germania. Acestora li se oferă cazare gratuită, salariu lunar de 1.500-1.800 de euro, iar apoi se pot angaja ca șefi de vânzări la Lidl.

Ei vor urma cursurile Facultății de Comerț din Heilbronn, vor acumula experiență profesională practică pentru un post de management în vânzări. Acesta este un proiect internațional implementat în țările în care activează Lidl, aplicat și în România. Programul se desfășoară pe trei ani, fiind dedicat absolvenților de liceu sau viitorilor absolvenți din anul școlar curent, care au cunoștințe avansate de limbă germană.

Elevii selectați au posibilitatea de a învăța un semestru la o universitate parteneră din altă țară, în funcție de rezultatele obținute în primul an. Fiecare an de studiu cuprinde o serie de module teoretice și un semestru de practică, desfășurat în magazinele Lidl, unde studenții urmează toți pașii de școlarizare necesari pentru o experiență profesională în vânzări.

Pe parcursul programului de practică, Lidl asigură cazarea studenților. În plus, fiecare semestru de practică este remunerat: tinerii din anul I vor primi un salariu net de 1.400 euro/lună, cei din anul al II, de 1.600 euro, iar cei din an terminal, de 1.800 de euro. La finalul programului, studenții obțin o diplomă recunoscută la nivel internațional și se pot angaja ca șef de vânzări în compania Lidl.

„Este important să contribuim direct la dezvoltarea practică a viitorilor noștri profesioniști, și de aceea ne bucurăm că le putem oferi tinerilor o rampă de lansare în carieră. După absolvirea cu succes a facultății, au șansa de a ocupa un post de management – șef de vânzări, chiar în cadrul echipei noastre. 

Aceasta presupune coordonarea câtorva magazine din rețeaua Lidl, atât din punctul de vedere al indicatorilor de business, cât și al managementului resurselor umane. Lidl Duales Studium face parte din strategia noastră de a dezvolta o relație cu tinerii și cu mediul educațional și, în același timp, dintr-un cadru mai amplu de programe și parteneriate ale companiei noastre în acest domeniu”, a declarat Mihaela Anca, manager al departamentului de resurse umane al Lidl România.

Diploma de bacalaureat și cunoștințele foarte bune de limbă germană (certificat nivel B2.2) sunt primele cerințe pentru tinerii absolvenți de liceu care doresc să se înscrie în program. Ei trebuie să aibă abilități de comunicare, spirit de echipă, flexibilitate și mobilitate la nivel național și internațional, să fie încrezători în forțele proprii și motivați, a precizat conducerea Lidl. 

Comenteaza