Linie de producție de 45 de milioane de euro la fabrica Saint-Gobain din Turda

Linie de producție de 45 de milioane de euro la fabrica Saint-Gobain din Turda

Grupul francez Saint-Gobain, cu activitate în mai multe sectoare ale construcţiilor, investeşte 45 de milioane de euro într-o linie nouă de producţie a plăcilor de gips-carton, la Turda, în judeţul Cluj. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Noua linie va fi operaţională în aprilie 2023. Investiţia vine în contextul unei cereri în creştere din piaţa românească şi din ţările Europei Centrale şi de Est, dar şi pentru consolidarea poziţiei grupului pe pieţele de construcţii uşoare, conform ZF.

„Noua investiţie şi investiţiile anterioare realizate în România contribuie la scăderea semnificativă a amprentei de carbon, prin intermediul soluţiilor oferite ce ajută la îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor, dar şi prin reducerea transportului din alte ţări, ceea ce susţine obiectivul nostru de a atinge nivelul de zero emisii nete de carbon până în 2050”, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO al grupului Saint-Gobain în România.

Pe plan local, Saint-Gobain are 1.800 de angajaţi şi 22 de linii de producţie, în 12 situri industriale. Strategia Rigips, divizia de gips-carton şi ipsos din cadrul producătorului de materiale de construcţii Saint-Gobain Construction Products, prevedea deschiderea unei noi cariere de gips în următorii ani în comuna Moldoveneşti, din judeţul Cluj.

Terenul achiziţionat de com­panie are o su­pra­faţă de 80-90 ha. Rigips mai deține o carieră în comuna Mihai Viteazu, din judeţul Cluj, precum şi unități de producție de gips-carton, ipsos de construcţii, ipsos industrial, ambele situate la Turda.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza