Liniile de producție de la Sanex, modernizate de austrieci

Liniile de producție de la Sanex, modernizate de austrieci

Grupul austriac Lasselsberger derulează în acest an investiţii de 9 milioane de lei în fabrica de plăci ceramice Sanex de la Cluj.

“Pentru 2021, în funcţie de contextul economic, vom investi în modernizarea celor două linii de producţie a plăcilor de faianţă. Ne-am propus ca până la finalul acestui an să creştem valoarea şi volumul exporturilor”, a menționat Petrişor Grindeanu, director general al Sanex.

Producătorul de plăci ceramice din Cluj-Napoca, deţinut de grupul Lasselsberger, se aşteaptă la o scădere a pieţei pe care activează cu până la 10-15% faţă de anul trecut, conform ZF.

Volumul ar putea ajunge la 31-32 de milioane de metri pătraţi. În 2018, piaţa plăcilor ceramice avea o valoare de 189 de milioane de euro, potrivit Neomar Consulting. Totuși, business-ul Sanex s-ar putea menţine în o tendință ascendentă chiar şi anul acesta.

„Ţinând cont că primele trei luni din an au fost unele foarte bune din punctul de vedere al vânzărilor, dar şi de faptul că am lansat noi colecţii cu design şi dimensiuni tot mai cerute de piaţă, suntem opti­mişti cu pri­vire la evoluţia busi­nessului în acest an.

Estimăm că, deşi ne-am confrun­tat cu provocări majore în aceste luni şi trecem încă prin situaţii fără precedent, atât social, cât şi în mediul de business, vom raporta o creştere a cifrei de afaceri faţă de anul trecut pentru grupul de companii format din Sanex şi Lasselsberger”, spune Grindeanu.

Comenteaza