Locuințele “verzi” ale Clujului, prezentate investitorilor din București

Locuințele “verzi” ale Clujului, prezentate investitorilor din București
| Foto: Studium Green

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (ROGBC) va prezenta la Târgul Național Imobiliar (TNI) 17 ansambluri de locuințe, cu 5.800 de unități imobiliare, situate în Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara, Râmnicu-Vâlcea sau București.  

Cumpărarea de locuințe verzi s-a intensificat în ultima perioadă datorită evoluției cerințelor clientului final și a beneficiilor pe care aceste proprietăți le oferă: calitate superioară, confort sporit, costuri mai mici la energie și beneficii pentru sănătate, conform ROGBC.

Proiectul Vision, al dezvoltatorului Studium Green Cluj, deja finalizat, cuprinde 177 de apartamente care oferă economii de energie de 40% în raport cu standardul. Acesta a reutilizat o structură existentă pentru a minimiza consumul de resurse și a deșeurilor de construcţie și este conectat prin transportul public de centrul orașului. Vision a fost primul proiect aprobat de RoGBC în cadrul programului Ipoteca Verde.

La standul Green Homes investitorii vor putea afla de la echipa ROGBC cum pot obține această certificare pentru locuințele din ansamblurile rezidentiale pe care le construiesc, ce pot deveni astfel eligibile pentru creditele imobiliare "verzi" oferite de băncile partenere. De asemenea, publicul larg poate afla mai multe informații despre ce înseamnă și ce avantaje are o locuință "verde".

"Adesea cumpărătorii iau decizia de a investi mai puțin la început, alegând locuințele cu cel mai scăzut cost pe metru pătrat, fără a se informa cu privire la performanța energetică a clădirii sau calitatea materialelor folosite. Ajung în final să dețină locuințe cu costuri lunare mari pentru încălzire și răcire, ce necesită întreținere intensivă, renovări frecvente, cu o valoare mai mică pe termen lung decât locuințele sustenabile. Cel mai potrivit moment de a investi în sustenabilizarea locuinței e la început", a declarat Monica Ardeleanu, director executiv al ROGBC.

Amber Gardens este primul proiect rezidențial din România cu certificare Green Home și încorporează finisaje de calitate într-un spațiu de locuit mai confortabil, care oferă intimitate, un mediu mai sănătos cu lumină și acustică superioare și permite reducerea semnificativă a costurilor de energie și de întreținere.

"Fiecare locuinţă poate aduce locuitorilor săi economii de 50.000 de euro de-a lungul a 20 de ani, datorită utilizării eficiente", spune Alex Skoulas, managing partner Alesonor. De asemenea, AFI City este unul din proiectele precertificate Green Home prezentate în cadrul TNI.

Expoziția are are loc în perioada 18-20 mai, la Palatul Parlamentului din București, și reunește 126 de companii, cu 20.000 de oferte imobiliare pentru locuințe noi, case de vacanță, terenuri, spații de birouri. Prețul minim în cadrul târgului este de 4.000 de euro pentru un teren intravilan de 528 mp situat în stațiunea Breaza, iar cel maxim, de 3 milioane de euro pentru un hotel de 4* în Sinaia, din portofoliul agenției Mervani Invest.

Portofoliul TNI cuprinde  case din containere maritime (preț minim 11.500 de euro), locuințe ce se încadrează în programul Prima Casă, apartamente tip boutique, proprietăți exclusiviste în nordul capitalei, oportunități de investiții. Sunt prezente, de asemenea, soluții de finanțare, servicii de arhitectură, design interior, home staging, soluții pentru transformarea locuinței într-una sustenabilă.

 

Cât ne costă o casă la munte

Pasionații de munte găsesc la TNI 3.000 de oferte pentru imobile amplasate pe Valea Prahovei, cu prețuri pentru  diferite bugete. Un apartament cu 2 camere, de 46 mp, în Sinaia, costă 32.000 de euro, un apartament cu 2 camere, de 57 mp, în Predeal, costă 40.000 de euro, iar o vilă chiar lângă Castelul Peleș, cu suprafața de 230 mp și 330 mp teren, are prețul de 210.000 de euro.

 

32.900 de euro o garsonieră pe litoral

Persoanele ce își doresc să devină vecini cu Marea Neagră au de ales din multiple proiecte imobiliare amplasate în cele mai căutate zone de pe litoral. Prețul de pornire este de 32.900 de euro pentru o garsonieră situată în Mamaia Nord. Printre proiectele prezente exclusiv se numără Wave Residence, Building Ștefan, Casa del Mar, Panoramis Residence, Sea View Luxury Residence, First Residence.

 

Casă cu vedere la Mediterana: 180.000 de euro

TNI include și oferte imobiliare din străinătate. La standul Imopedia vizitatorii își pot alege case de vacanță din sudul Spaniei.  Prețurile proprietăților cu vedere la Marea Mediterană pornesc de la 180.000 de euro, plus taxa pe valoarea adăugată, pentru un apartament cu 4 camere (100 mp), și ajung până la 2,5 milioane de euro pentru un apartament cu 7 camere (800 mp), din Marbella.

Comenteaza