Loteria bonurilor fiscale 2020, suspendată în timpul epidemiei de Covid-19. Când ar putea fi reluate extragerile din acest an

Loteria bonurilor fiscale 2020, suspendată în timpul epidemiei de Covid-19. Când ar putea fi reluate extragerile din acest an

Extragerile pentru loteria bonurilor fiscale ar putea fi reluate spre sfârşitul acestui an în condiţiile în care acestea sunt suspendate momentan, dar ar putea rămână suspendate şi 90 de zile după încetarea acesteia, conform celui mai recent proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor Publice. 

Mai exact, este vorba despre despre Proiect Ordonanţă de Urgenţă pentru instituirea unei măsuri de stimulare pentru creşterea capitalurilor proprii, precum şi pentru modificarea unor acte normative publicat în data de 13 august 2020 pe site-ul MFP.

Conform proiectului, extragerile la Loteria bonurilor fiscale vor fi suspendate timp de 90 de zile după încetarea stării de alertă.

onform OUG nr. 48/2020, extragerile pentru loteria bonurilor fiscale trebuia erau suspendate pe perioada stării de urgenţă şi 90 de zile, urmând ca acestea să se reia în perioada următoare.

“Ţinând cont de faptul că, în contextul declarării stării de alertă, o parte din operatorii economici fie emit un număr redus de bonuri fiscale întrucât se confruntă cu o scădere a cererii, fie nu emit bonuri fiscale întrucât activitatea le este restricţionată, ca măsură de combatere a raspândirii COVID-19, astfel că, în continuare, Loteria bonurilor fiscale nu mai poate produce efectele scontate", scrie în proiectul de OUG.

Conform legislaţiei în vigoare, loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.

Extragerile sunt organizate lunar, dar sunt situaţii când, pe lângă extragerile lunare, sunt organizate şi extrageri ocazionale.

Fondul de premiere pentru extragerile Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2020 este de 14.000.000 lei, confrom Ordinului Ministerului Finanţelor Publice (MFP) nr. 93/2020.

Prima extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale se organizează în data de 18 aprilie 2020. La extragere participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic cuprins între data de 22 ianuarie şi data de 31 martie 2020 care îndeplinesc condiţiile.

A doua extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale se organizează în data de 20 decembrie 2020. La extragerea  participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic cuprins între data de 1 aprilie şi data de 4 decembrie 2020 care îndeplinesc condiţiile.

“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se suspendă extragerile lunare şi ocazionale ale Loteriei bonurilor fiscale organizate în baza Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.166/2015, cu completările ulterioare", scrie în proiectul de OUG.

Pentru a intra în vigoare acest proiect de OUG, el trebuie aprobat de Guvern şi publicat în Monitorul Oficial. 

Comenteaza