Video Foto Se aprind luminile pe lotul 1 din autostrada Cluj – Alba. Cum arată stratul de uzură

Se aprind luminile pe lotul 1 din autostrada Cluj – Alba. Cum arată stratul de uzură
Testele de iluminare de la podul peste Mureș | Foto: DRDP Cluj
Lotul 1 din autostrada Cluj – Alba: strat de uzură și teste de iluminare
Lotul 1 din autostrada Cluj – Alba: strat de uzură și teste de iluminare
Lotul 1 din autostrada Cluj – Alba: strat de uzură și teste de iluminare
Lotul 1 din autostrada Cluj – Alba: strat de uzură și teste de iluminare

Constructorul lotului 1 din Autostrada Sebeș – Turda (A10) a început să toarne stratul de uzură pe tronsonul care trebuie să fie gata în acest an.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a inserat cadre luate în timpul testelor de iluminare care se desfășoară pe podul peste râul Mureș al A10. Lucrările la nivelul solului vizează acum așternerea stratului de uzură, conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Constructorul Impresa Pizzarotti (Italia) se străduiește să finalizeze lucrările în 2020, fiind aduse în ultima perioadă zeci de utilaje care asfaltează porțiuni întinse din traseul autostrăzii. În paralel se lucrează la finalizarea nodului rutier Alba Iulia Sud, unde se realizează un sens giratoriu cu șoseaua de centură a municipiului.

Totuși, lotul 2, executat de Aktor (Grecia), are șanse puține de a fi gata în acest an, termenul avansat de Asociația Pro Infrastructură fiind a doua jumătate din 2021, la un ritm de lucru susținut, cu plata corespunzătoare din partea statului.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 au început în 2014 și trebuiau finalizate în 2019. Când se va face joncțiunea cu Autostrada 1, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză până la Sibiu și Deva.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza