Ludovic Orban: Pensiile vor creşte

Ludovic Orban: Pensiile vor creşte
| Foto: Arhiva

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că pensiile vor crește și că Guvernul va decide cu cât vor fi majorate după ce va avea raportul la şase luni privind starea bugetară şi prognoza economică pe următoarea perioadă.

Premierul a reiterat faptul că pensiile vor creşte și a precizat că o decizie în acest sens va fi luată când Guvernul va avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară, cât şi prognoza economică pe următoarea perioadă.

"Este prematură orice declaraţie pe tema aceasta. Când vom avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară, care trebuie realizată în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, de asemenea, când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât prognoza realizată de Comisia de Prognoză, care acţionează în cadrul Guvernului, cât şi prognozele care vor fi realizate de Comisia Europeană, de Banca Mondială, vom lua această decizie. Ca atare, când vom decide ceva, vom anunţa public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor creşte", a declarat Ludovic Orban la finalul vizitei efectuate la Centrul Tehnic de la Titu, judeţul Dâmboviţa.

El a fost întrebat de jurnalişti despre o afirmaţie a ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit căreia unul dintre scenariile pe care le are în vedere e ca punctul de pensie să fie majorat cu 10%.

Comenteaza