Magazinul online de fructe și legume vine la Cluj. „Ne contactează clienții și ne întreabă dacă putem livra acolo”

Magazinul online de fructe și legume vine la Cluj. „Ne contactează clienții și ne întreabă dacă putem livra acolo”
| Foto: Facebook - FermierBun

Fermier Bun, platforma online care livrează fructe și legume de la începutul pandemiei în zona capitalei se va extinde până la sfârșitul anului în marile orașe ale Româniai, inclusiv în Cluj-Napoca.

Fermier Bun este o platformă online care livrează legume, fructe şi produse de băcănie de la producători locali în zona Bucureşti-Ilfov. Cofondatorul Costin Simion afirmă că au în plan extinderea livrărilor la nivel național și argumentează cu cererea de la clienții din alte orașe ale României, inclusiv Cluj-Napoca.

Afacere pornită la începutul pandemiei

„La momentul acesta acoperim cu sursele proprii zona Bucureşti şi zona zona limitrofă Bucureştiului. Proiectul este ca undeva spre sfârşitul anului să începem extinderea organică în ţară cu noi oraşe şi noi locaţii“, a spus pentru ZF, Costin Simion, cofondator al FermierBun.

Simion spune că deşi ideea unei astfel de platforme i-a venit în urmă cu mai bine de opt ani, abia la debutul pandemiei împreună cu partenerul său a dezvoltat magazinul online.

„Am descoperit încă din primele zile de lockdown că era o nevoie destul de puternică de ambele părţi, de partea producătorilor mici care nu mai aveau acces în pieţe şi de partea consumatorului, clientul final din Bucureşti-Ilfov, pentru că era destul de dificil să-şi facă cumpărăturile“, povesteşte antreprenorul.

Extinderea la Cluj: „Ne contactează clienții și ne întreabă dacă putem livra acolo”

„Necesarul de astfel de servicii este la nivel naţional. Interesant este faptul că avem cereri din Cluj, din Ploieşti, din Constanţa, ne contactează clienţii şi ne întreabă dacă le putem livra acolo. Deci necesarul de livrare de produse proaspete locale la uşă este la nivel naţional. Aici este provocarea noastră de a replica  această reţetă de logistică cât mai cât mai cât mai repede la nivel naţional“, a mai spus Costin Simion.

Cumpărături în medie de 150 de lei/client

Potrivit antreprenorului, pe fermierbun.ro, bonul mediu de cumpărături este de 147 de lei.

În perioadele de vârf de sezon, legumele şi fructele comercializate de fermierbun.ro sunt culese cu maxim 24 de ore înainte de a fi livrate. Pe timpul iernii, atunci când legumele şi fructele româneşti proaspete nu sunt disponibile, fermierbun.ro îşi completează portofoliul cu produse de băcănie.

„În prezent, colaborăm cu circa 200 de mici producători. Sunt destul de mulţi pentru că şi ei la rândul lor fac cantităţi mici. Să dau un exemplu: la roşii, un producător culege astăzi toată producţia şi ne-o livrează, dar mâine nu mai are de unde să ne livreze şi ne aprovizionăm de la alt producător. Astfel, avem un portofoliu de produse diversificat şi tot timpul cu produse proaspete“, a explicat Simion.

El spune că astfel şi producătorii mici au posibilitatea de a-şi vinde marfa în contextul în care lanţurile de magazine vor livrări constante de produse. De altfel, Simion menţionează că şi el face parte dintr-o familie de fermieri. El povestea anterior că jumătate din familia sa se trage din bazinul legumicol Băleni-Sârbi, din judeţul Dâmboviţa, iar cealaltă jumătate este din bazinul fructifer Voineşti-Valea Dâmboviţei.

Fermierbun.ro lucrează cu fermieri de la 40-50 km în jurul Bucureştiului, dar o parte din portofoliu este asigurat de o asociaţie de producători mici din comuna Jina (jud. Sibiu).

Modelul FermierBun este de a colecta produsele, pregăteşte comenzile în centrul de procesare şi le livrează către clienţi.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza