Mai multe trenuri de Cluj, anulate din cauza coronavirusului. VEZI lista

Mai multe trenuri de Cluj, anulate din cauza coronavirusului. VEZI lista

O serie de trenuri care tranzitează teritoriul județului Cluj au fost anulate în contextul actualei crize sanitare.

Trenuri anulate Cluj

4109 Bistrița Nord – Dej
4134 Sighetu Marmației – Cluj-Napoca
3642 Bratca - Huedin
3643 Huedin – Piatra Craiului
4305 Dej – Cluj-Napoca
4484 Dej – Ilva Mică
4703 Ilva Mică – Cluj-Napoca

Sursa: CFR Călători

Societatea de stat CFR Călători a decis să anuleze 40 de trenuri până în 20 martie cel puțin, în contextul extinderii virusului corona, conform platformei Mobilitate EU.

Ca urmare a deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), coroborate și cu deciziile administrațiilor feroviare din țările vecine, în vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19, CFR Călători va lua măsuri care vor viza suspendarea temporară a circulației unor trenuri în trafic intern și internațional cu respectarea posibilității de mobilitate a persoanelor.

CFR Călători va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele școlare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educației și CNSSU. Gasiți atașat lista cu aceste trenuri.

„CFR Călători monitorizează atent gradul de ocupare a trenurilor în condițiile în care mai multe companii / societăți au anunțat program redus sau munca de la domiciliu pentru angajații lor.

În aceste condiții este posibilă suspendarea unor trenuri de navetă. Orice modificare în graficul de circulație al trenurilor va fi anunțată public. În toate situațiile, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor și să se adapteze cât mai bine cerințelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile.

Măsurile luate în această perioadă de către companie au ca scop restrângerea răspândirii infecției cu Covid-19, protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu”, a informat societatea de stat.

Întrucât Ucraina sistează, din 17 martie, circulația trenurilor internaționale de călători pe teritoriul său, CFR Călători limitează circulația trenurilor internaționale 380/381 București Nord – Suceava – Vadu Siretului și retur, până la / de la Suceava și suspendă circulația trenurilor 1384/1385 Suceava – Vadu Siretului și retur.

În funcție de evoluția situației, în concordanță cu măsurile luate și de celelalte administrații feroviare din țările vecine, graficul de circulație poate include suspendarea și altor trenuri internaționale.

Comenteaza