Majorare de capital la Cemacon Cluj. Banii vor fi folosiți la finanțarea activității

Majorare de capital la Cemacon Cluj. Banii vor fi folosiți la finanțarea activității

Acţionarii Cemacon Cluj au aprobat, în adunarea generală extraordinară, majorarea capitalului social al producătorului de sisteme de zidărie cu cel mult 2,7 milioane de lei, până la 50,5 milioane de lei, în scopul finanţării activităţii societăţii şi a compensării creanţelor directe, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Operaţiunea de piaţă se va realiza în numerar, în două etape, prin emisiunea unui număr de 27,18 milioane de acţiuni, fiecare titlu având o valoare nominală de 0,1 lei/unitate. În prima etapă se acordă dreptul de preferinţă pentru acţionarii existenţi, proporţional cu cotele de participare deţinute de aceştia la data de înregistrare.

Pentru subscrierea unei acţiuni nou - emise este necesar un număr de 17,6 drepturi de preferinţă. Cea de-a doua etapă are în vedere titlurile care nu sunt subscrise sau plătite în întregime de către acţionari până la expirarea termenului de exercitare a dreptului de preferinţă. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor adoptate este de 12 octombrie 2018.

Oamenii de afaceri Dragoş şi Adrian Pavăl dețin prin intermediul societăților PIF Industrial şi Dedeman 59,4% din producătorul de sisteme de zidărie. Cemacon a trecut în ultimii ani printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR.

Dedeman a intrat pe piaţa clujeană în 2011, în urma preluării a 3,7 ha din fosta platformă industrială din zona str. Fabricii de Chibrituri, unde Tehnofrig SA deţinea 11,2 ha. Tehnofrig Imobiliare a iniţiat un proiect de schimbare a destinaţiei fostei platforme, care devenea zonă de comerţ-servicii. Cemacon a avut iniţial sediul la Zalău, dar ulterior și l-a mutat la Cluj.

 

Comenteaza