MAM Bricolaj își ridică magazin în Cluj cu banii de la bursă

MAM Bricolaj își ridică magazin în Cluj cu banii de la bursă

Retailerul de materiale de construcţii MAM Bricolaj va folosi fondurile atrase prin plasament privat pentru deschiderea primului său magazin din Cluj-Napoca.  

Acesta a debutat la Bursa de Valori București (BVB), pe Piața AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacționare. „Listarea la bursă este o direcție strategică a companiei, parte a planului de extindere accelerată a rețelei de magazine MAM Bricolaj în principalele centre urbane din România", a fondatorul companiei, Cristian Găvan.

„Venirea MAM Bricolaj la BVB ne bucură pentru că este o premieră, fiind prima companie din acest segment economic care intră la BVB. Una dintre principalele lecții pe care ni le-a arătat criza sanitară este că trebuie să ne bazăm mai mult pe afacerile românești”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB.

MAM Bricolaj are ca principale direcții de business comercializarea de materiale și accesorii de mobilă și produse conexe, bricolaj în mobilă, servicii de proiectare în mobilă. Compania operează două unități în București și un magazin online, fiind pregătită să se extindă în alte arii metropolitane importante din țară.

Societatea a derulat în septembrie un plasament privat, intermediat de brokerii de la TradeVille, prin care a atras 8,5 milioane lei. Au fost subscrise 744.418 de acțiuni, ceea ce a dus la o suprasubscriere cu 76% a numărului de unități scos la vânzare, de 423.000. Pachetul a fost cumpărat de 65 de investitori, la 20 lei/ acțiune, ceea ce a oferit MAM Bricolaj o capitalizare de 33,9 milioane lei.

Fondurile atrase prin plasamentul privat vor fi folosite de companie pentru deschiderea de noi magazine în Bucureşti şi alte orașe precum Cluj-Napoca, Brașov sau Iaşi. TradeVille este consultantul autorizat care a asigurat și admiterea la tranzacționare a acțiunilor companiei de bricolaj.

„Succesul plasamentului și listarea MAM Bricolaj arată că bursa este o opțiune pentru companii mari și mici din toate domeniile, care au o afacere serioasă și propun investitorilor un model de lucru onest, bazat pe respect reciproc”, a afirmat Ovidiu Dumitrescu, directorul general adjunct al TradeVille.

Cristian Găvan deține 67,51% din acțiunile societății, iar Petruța Găvan, 7,5% din titluri. Diferența de aproape 25% este în portofoliile investitorilor care au subscris în plasamentul privat. MAM Bricolaj a înregistrat afaceri de 29,4 milioane lei în 2019 și un profit net de 2,8 milioane. Principalii săi concurenți în România sunt Linea Mex, Euro Mega, G-U Ferrom și Multi Casa Mex.

Comenteaza