Mamele vor putea obţine alte venituri, pe lângă indemnizaţia de creştere a copilului

Mamele vor putea obţine alte venituri, pe lângă indemnizaţia de creştere a copilului
Mamele vor putea obţine, pe lângă indemnizaţia de creştere a copilului, venituri de până la 1.500 de lei anual, muncind de acasă, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a declarat că, în urma unei decizii a Curţii de Conturi de verificare a dosarelor pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, s-a stabilit că 12.460 de mame, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, au încasat venituri suplimentare, pe lângă indemnizaţia de creştere a copilului. Astfel, Curtea de Conturi a stabilit că mamele respective trebuie să returneze indemnizaţiile încasate, respectiv 15 milioane de lei pentru care s-a constituit debit.

Cele 12.460 de persoane care ar trebui să returneze indemnizaţiile vor fi amnistiate fiscal, potrivit unei propuneri de act normativ, iniţiată de Ministerul Muncii, ce va fi supusă aprobării în şedinţa de Guvern din 20 august.

Plumb a mai spus că această măsură nu afectează bugetul de stat aprobat pentru 2014.

Ministrul Muncii a mai anunţat că Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, astfel încât orice părinte care va beneficia de indemnizaţie să poată să obţină şi alte venituri, muncind de acasă. Plafonul propus pentru aceste venituri este de aproximativ 1.500 de lei pe an, respectiv trei indicatori sociali de referinţă.

 

Comenteaza