Video Marcel Ciolacu, impresionat de mașina electrică ”made in Cluj”: ''Este o adevărată minune tehnologică 100% românească''

Marcel Ciolacu, impresionat de mașina electrică ”made in Cluj”: ''Este o adevărată minune tehnologică 100% românească''

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, sâmbătă, firma IT AROBS Transilvania Software Cluj-Napoca și s-a declarat impresionat de ceea ce a vazut și testat, inclusiv de mașina electrică ”made in Cluj”

''Sunt impresionat de ceea ce am vazut și testat azi la AROBS Transilvia Software, una dintre cele mai importante companii de IT din România fondate aici, in Cluj-Napoca. Nu mă mai poate mira acum de ce AROBS a atins statutul de furnizor global de soluții software și de sistem gata de utilizare de către clienți, bazate pe cele mai recente tehnologii.

Prototipul de mașină electrică fabricat în Cluj, pe care l-am testat câteva minute este o adevărată minune tehnologică 100% românească, ce poate concura cu orice model similar din lume. Iar ceea ce mi-au arătat Voicu Oprean și echipa sa, de la drone la software pentru urmărirea flotelor auto este la cel mai înalt nivel de performanță în lume!

Sunt mândru de faptul că România are asemenea companii și, alături de colegii mei din Guvern și din PSD, voi susține toate firmele locale de IT să participe masiv la programele de digitalizare a infrastructurii informatice a statului. Aceasta este #calea sigură pentru o Românie modernă, eficientă și performantă!'', a declarat Ciolacu. 

Prototipul primei mașini electrice concepute și produse în România, la Cluj, se vinde cu 450.000 de euro. Mașina are o autonomie de 300 de kilometri și este o bijuterie tehnologică cu motoare în roți, oglinzi retrovizoare înlocuite cu camere video, portiere cu senzori.

 

Comenteaza