Marii hotelieri sunt tot mai atrași de Cluj. Încă un hotel de lux e planificat după deschiderea celui din vara trecută

Marii hotelieri sunt tot mai atrași de Cluj. Încă un hotel de lux e planificat după deschiderea celui din vara trecută
| Foto: Booking.com - Radisson Blu Hotel, Cluj

Marile brand-uri hoteliere internaționale sunt tot mai interesate de piața din Cluj-Napoca. După deschiderea Radisson Blu (5 stele) din Parcul Central în vara anului trecut și gigantul hotelier Marriott are în planuri o unitate de cazare în orașul de pe Someș.

Capitala este oraşul în care au intrat prima dată marile branduri hoteliere internaţionale, însă deşi are cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră, proiectele curg în continuare. A doua zonă din România care cuprinde cele mai multe brand-uri hoteliere internaționale este Clujul. Aici regăsim 6 asemenea unități de cazare la standarde ridicate (4 și 5 stele), care însumează 608 camere disponibile.

Harta hotelurilor aflate sub un brand internaţional dez­văluie discrepanţa majoră între Capitală şi restul ora­şelor. Bucureştiul are 26 de hoteluri sub un brand internaţional, care însumează peste 5.000 camere, ceea ce în­seamnă un număr cu 700 de camere mai mult decât toate oraşele adunate din ţară, conform unei analize ZF pe baza datelor STR, companie internaţională de cercetări pe piaţa de ospitalitate.

Clujul, printre cele mai atractive zone din România pentru marii hotelieri 

La o diferenţă foarte mare de Bucureşti se află Clujul, care are şase hoteluri sub o mar­că internaţională, care însumează 608 camere.

Pe piaţa din Cluj se află brandurile Radisson Blu, Golden Tulip, Hampton by Hilton, Ramada, DoubleTree by Hilton şi Tulip Inn.

Marile brand-uri hoteliere, tot mai atrase de Cluj. Județul e în top cu peste 600 de camereSursă hartă: ZF

Tot mai mulți hotelieri mari deschid la Cluj

Radisson Blu Hotel este cel mai nou dintre acestea. A fost construit pe structura fostului Hotel Sport (2*), care a primit încă un corp de clădire, în partea dinspre Canalul Morii, și o parcare subterană pe două niveluri. Inițial s-a anunțat că Radisson Blu Hotel urmează să fie inaugurat în 2021, însă doar în 2022 a devenit funcțional. Hotelul are 149 de camere și suite, inclusiv Suită Presidential, una foarte spațioasă, dar și un restaurant cu preparate internaționale.

La scurt timp după inaugurare, Hotelul Radisson Blu (5*) din parcul central al Clujului a început să primească nenumărate solicitări de camere de la turiști.

Grupul care a construit noul hotel, Winners, este controlat de omul de afaceri Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania. Peste 26 de milioane de euro a fost investiția Winners în achiziția, în 2017, de la SIF Moldova a fostului Hotel Sport, dar și în renovarea și transformarea imobilului în primul hotel de cinci stele sub brandul Radissson Blu din Transilvania.

Totodată și lanțul hotelier Marriott caută să se extindă în municipiul Cluj-Napoca, unde are deja planificat un asemenea proiect, afirmă un reprezentant al companiei

Bucureştiul adună şi cel mai mare număr de branduri hoteliere interna­ţionale, existând circa 22 de mărci interna­ţionale prezente pe piaţa din Capitală. Bucureştiul a fost şi este în continuare prin­ci­pala destinaţie a grupurilor internaţio­nale, care şi-au deschis primul hotel din România sub unul dintre brand-urile lor pe piaţa din Capitală. Cu cea mai dezvoltată infra­struc­tură hotelieră, Bucureştiul se bucură încă de pro­iecte care au fost anunţate şi urmează a fi des­chise în anii următori. Corinthia, Swissotel, Adagio sau Tribe sunt câteva dintre brandurile hoteliere care îşi vor des­chise primul hotel din România în Bucureşti, mai arată sursa citată.

Comenteaza