News alert Mașini made in Cluj. Mega-investitor străin pentru Tetarom V. Tișe: Firma îmi cere confidențialitate

Mașini made in Cluj. Mega-investitor străin pentru Tetarom V. Tișe: Firma îmi cere confidențialitate
| Foto: Tom Fisk/pexels.com

După Argeș și Dolj, Clujul ar putea deveni al treilea județ din România unde se produc mașini. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat în prima conferință de presă a anului intenția unei companii din domeniul automotive de a ocupa integral parcului Tetarom V din comuna Luna.

La prima conferință de presă a Consiliului Județean (CJ) Cluj din acest an, președintele Alin Tișe a anunțat interesul unui investitor străin din domeniul producției de mașini să preia parcul industrial Tetarom V din comuna Luna.

Tișe mărturisește „în premieră”, după cum a afirmat el, că există un operator economic, o firmă importantă din domeniul automotive, care dorește să preia tot parcul Tetarom V, parc de 150 de hectare. Președintele CJ nu a dorit să dezvăluie și numele companiei.

„Vă pot spune doar că este în domeniul construcțiilor de mașini și cam atât în această fază și că se dorește preluarea celor 150 de hectare, care sunt prinse în proiectul Tetarom, încă din această fază, iar dacă se va dori și dacă Primăria Luna este de acord, acest parc v-a fi ocupat mai repede decât am crezut noi”, a spus Tișe.

Parcul Tetarom 5 este foarte aproape de Aeroportul din Cluj, de cel din Târgu-Mureș și de autostradă. Alin Tișe a explicat și motivul pentru care numele companiei este deocamdată secret.

„Nu este din cauză că aș fi eu foarte secretos sau că mă dau eu foarte deștept, dar în general firmele mari, atunci când discută și își dorec să amplaseze fabrici, îți cer ca, autoritate publică, confidențialitate până când nu se întâmplă. Pentru ei a discuta rămâne secret. Vă dați seama că se va afla public la un moment dat informația”, a conchis Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Comenteaza