Exclusiv Video Foto Maurer preia proiectul Abator. Cât costă apartamentele de lângă noul mall al Clujului

Maurer preia proiectul Abator. Cât costă apartamentele de lângă noul mall al Clujului
Apartamente şi birouri panoramice în centrul Clujului
Apartamente şi birouri panoramice în centrul Clujului
Apartamente şi birouri panoramice în centrul Clujului
Apartamente şi birouri panoramice în centrul Clujului
Apartamente şi birouri panoramice în centrul Clujului
Apartamente şi birouri panoramice în centrul Clujului
Maurer a preluat proiectul Abator. Cât costă apartamentele de lângă noul mall al Clujului

Dezvoltatorul german Maurer, cel mai important investitor imobiliar din Transilvania, ridică un turn cu 21 de etaje în Piața Abator, în vecinătatea viitorului Oxygen Mall. Proiectul va fi gata în 2020. Primele prețuri anunțate pentru apartamentele de două camere sunt de 100.000 de euro.

Proiectul Maurer Panoramic Cluj a fost anunțat de mai multe portaluri imobiliare, unele apartamente fiind puse la vânzare pe site-ul OLX. “Maurer Panoramic (ex-Romdesign): dezvoltatori pentru blocul din Piața Abator nr. 1 au devenit cei de la Maurer Imobiliare. Configurația va fi: 5S+P+M+21 etaje. Finisările ar trebui să fie la cheie, premium. Deja au aparut anunțuri pentru apartamente”, specifică site-ul Imobiliare Cluj.

Agenția Imofinder prezintă pe larg investiția. "Maurer Panoramic, cel mai nou proiect al dezvoltatorului nr. 1 în România, va fi situat în centrul municipiului Cluj-Napoca, în apropierea Pieței Mihai Viteazul. Imobilul este situat pe malul râului Someș, în vecinătatea acestuia fiind Parcul Feroviarilor și Oxigen Mall, ambele în curs de amenajare.

Clădirea va beneficia de 4 lifturi de ultima generație, parcări subterane situate pe 5 niveluri, parter, mezanin (spații comerciale, birouri) și 21 etaje, oferind o priveliște superbă. Imobilul va beneficia de pază și de supraveghere video permanentă. Apartamentele vor fi predate în stadiul de "finisate la cheie", calitatea acestora fiind premium”, specifică agentul imobiliar Dan Orban, de la Imofinder.

Un loc de parcare: 10.000 de euro

Printre dotările consemnate se numără încălzire în pardoseală în tot apartamentul, sisteme de climatizare, băi utilate Grohe, geamuri termopan cu trei foi de sticlă, uși interioare, gresie, faianță, marmură, travertin, parchet premium. Primele apartamente sunt estimate a fi terminate în cursul anului viitor.

Agenția de intermediere specifică faptul că prețul apartamentelor diferă de la un etaj la altul, iar prețul afișat pentru o locuință cu două camere, cu o suprafață de 52 mp, adică 104.238 de euro, este în cazul acordării unui avans de 80%. Un apartament cu trei camere, de 79 mp, costă 144.859 de euro.

Parcarea subterană va costa 10.000 de euro, plus taxa pe valoarea adăugată. Un penthouse cu două camere, la etajul 21, cu o suprafață utilă de 58 mp, costă 120.000 de euro (2.068 euro/mp), în stadiul de finisat la cheie, pe site-ul Imobiliare.ro, respectiv 99.000 de euro unul de 62 mp, decomandat, poziționat la etajul 1, pe OLX.

Sarabanda preluărilor

ZIUA de CLUJ a prezentat istoricul investițiilor care se derulează acum în Piața Abator. Zona ar urma să fie dominată de un imobil foarte înalt (în total 26 de niveluri: 3 de subsol + parter + mezanin + 20 de etaje + etaj retras), la care lucrările au început anul acesta.

Conform unei autorizații de construire emise în prima fază de Primăria Cluj-Napoca, pentru clădirea gigant investiţia estimată era de 16 milioane de lei, împărţită astfel: 15,1 milioane pentru locuinţe, 880.000 pentru birouri şi 160.000 pentru organizarea de şantier. Între timp, în mai 2018, a fost emisă o nouă autorizație, solicitată pentru că proprietarii s-au schimbat.

Proiectul inițial a fost autorizat pe frații Mărghitaș, fiii fostului rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară; Septimiu Liviu, 37 de ani, şi pe Victor Octavian, 35 de ani, alături de un partener, care au cumpărat terenul cu 1,5 milioane de euro și au obținut documentele necesare edificării. Ei i-au vândut proiectul lui Ioan Varga (patronul “din umbră” al clubului CFR Cluj), cu 4,5 milioane de lei.

Un sas specializat în proiecte imense

Conform informațiilor ZIUA de CLUJ, Varga a revândut proiectul către Maurer Imobiliare Brașov, companie fondată de omul de afaceri german de origine română a cărui primă investiție în țară a fost un bloc la Cluj. “Am crescut, am devenit o comunitate puternică și unită, am construit nu doar case, ci visuri, dar am și greșit. Ne asumăm greșelile și avem ca obiectiv îndreptarea lor”, menționa Simon Maurer.

Maurer Imobiliare și-a concentrat activitatea în Brașov, dar în acest an a demarat cel mai amplu proiect din municipiul Târgu-Mureș, un complex rezidențial cu 53 de blocuri și 3.000 de locuințe. Proiectul va fi prezentat în septembrie la Târgul Național Imobiliar de la Palatul Parlamentului.

Dezvoltatorul a mari ridicat cartierul Avantgarden 3 (video) și ansamblul Maurer Residence Brașov, Avantgarden Sibiu, în timp ce Maurer Residence Constanța este încă în dezvoltare. Până ieri compania a vândut 6.131 de locuințe în România, având în lucru alte 11.000 de apartamente.

Comenteaza