Mechel vrea reeşalonări şi licitaţii. Nimic despre concedieri

Mechel vrea reeşalonări şi licitaţii. Nimic despre concedieri
Conducerea combinatului Mechel Câmpia Turzii a cerut Consiliului Judeţean Cluj şi guvernului reeşalonarea datoriilor şi o suprataxă la exportul de fier vechi. De asemenea, ruşii vor să fie anunţaţi când sunt organizate licitaţii pentru a putea participa la acestea. Totuşi, nu au promis că vor reduce numărul concedierilor.

Grupul Mechel a anunţat săptămâna trecută că din iunie aproape 800 de muncitori vor fi trecuţi în şomaj. Conducerea susţine că în primele 10 luni din 2011 combinatul a mers pe profit, dar în ultimele două luni ale anului s-au înregistrat pierderi din cauza creşterii cu 80% a preţului la materie primă şi la utilităţi, acesta fiind motivul pentru care s-a luat decizia concedierii a 799 de muncitori.

Oficialii Mechel s-au angajat că vor reduce cheltuielile cu 29%, dar acest lucru nu înseamnă automat că vor micşora şi numărul disponibilizaţilor. La combinat nu se va mai lucra în schimbul trei şi nici în weekenduri. Săptămâna aceasta conducerea Mechel pentru Europa de Est se va întâlni la Cluj cu prefectul Florin Stamatian şi cu un reprezentant al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri pentru a căuta împreună soluţii, susţin sursele REALITATEA TV Cluj. Mechel a anunţat recent că închide temporar producţia la patru dintre cele şase combinate pe care le deţine în ţară din cauza problemelor meteorologice. La Câmpia Turzii erau angajate 1.800 de persoane, dar sindicaliştii susţineau că doar o treime lucrează efectiv, restul fiind trimise acasă, cu program redus de lucru.

(D.E.)

 

Etichete
Comenteaza