Medicamentul pentru răceală made in Cluj care se bate cu "giganții" Parasinus și Nurofen pe o piață de 1,1 miliarde de lei

Medicamentul pentru răceală made in Cluj care se bate cu "giganții" Parasinus și Nurofen pe o piață de 1,1 miliarde de lei
| Foto: Depositphotos.com

Faringosept-ul produs la Cluj se află în top 10 cele mai vândute branduri de medicamente pentru răceală în România, în 2023.

Vânzările la medicamentele pentru răceală, tuse şi alergie au ajuns la 1,1 miliarde de lei în 2023, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la compania de cercetare de piaţă Euromonitor, citate de ZF. Faţă de acum cinci ani, creşterea e şi mai mare, de 40%.

Parasinus, produsul companiei Haleon (fosta GSK Consumer), este cel mai vândut brand de medicamente pentru răceală, chiar peste brandul vedetă al britanicilor de la Reckitt - Nurofen.

„Întoarcerea la normalitate duce la creşterea răspândirii viruşilor“ – aceasta este concluzia analiştilor de la Euromonitor, care explică faptul că pacienţii români şi-au cumpărat produse pentru răceală şi gripă ca prevenţie pentru sezonul rece.

Haleon (fostul GSK Consumer) şi Reckitt Benckiser îşi împart primele cinci locuri ale celor mai vândute medicamente pentru răceală.

În top 10 branduri apar şi două companii cu facilităţi de producţie în România - Sun Pharma (care are fabrica Terapia Cluj), cu Faringosept, şi Bioflu, produs de Biofarm la Bucureşti.

Comenteaza