Meniul românilor. Pe ce dau banii când fac cumpărături VIDEO

Meniul românilor. Pe ce dau banii când fac cumpărături VIDEO
Produsele proaspete precum legumele, fructele şi carnea reprezintă 38% din totalul cumpărăturilor de alimente în rândul românilor. Un studiu efectuat de Societatea pentru Cercetarea Consumului ne arată care sunt preferinţele alimentare ale românilor şi în acelaşi timp pentru ce alimente scot aceştia cei mai mulţi bani din buzunare.

Chiar daca in decursul anului romanii cheltuie cei mai multi bani pe carne, acestia isi umplu cosul zilnic de cumparaturi cu legume, fructe sau paine. Cei mai multi romani aleg sa isi faca cumparaturile pentru alimentele proaspete din piete, carmangerii sau brutarii

Pâinea, legumele şi fructele sunt alimentele cel mai des intalnite în coşul de cumpărături al românilor.

"Ar fi fost incurajator sa fim o tara cu un consum de carne de calitate, dar suntem o tara cu consum de alimente ieftine. ce este sa spune bun, este faptul ca avem totusi un consum de legume si de fructe traditional prezente in cosul nostru, fie ca e vorba de ceapa, varza, fasole sau alte alimente, dar in ceea ce priveste consumul de paine suntem din pacate rau pt ca natiile civilizate si-au redus foarte mult consumul de paine de-a lungul anilor", a declarat Adrian Copcea, medic nutritionist.

Din cauza faptului că preţul produselor din carne este unul ridicat iar veniturile românilor nu sunt foarte mari, aceştia ajung să achiziţioneze produse de proastă calitate.

Analistii economici cred ca romanii aloca cea mai mare suma de bani pentru carne, din cauza pretului acesteia.

Românii şi-au format de-a lungul anilor obiceiuri alimentare după care se ghidează când ies la cumpărături. Ei aloca in fiecare an 27% din bugetul pentru alimente pentru a cumpara carne si 20% pentru legume sau fructe.

Reporter: Ioana Pîrlea
Imagine: Florin Dan

Comenteaza