Meserie de viitor, chiar şi în pandemie. Cât câştigă un IT-ist începător?

Meserie de viitor, chiar şi în pandemie. Cât câştigă un IT-ist începător?
| Foto: startupcafe.ro

Dacă vrei să lucrezi în IT poţi fi angajat şi fără să fi terminat facultatea de profil. Există şcoli care oferă cursuri pentru cei care doresc să devină programatori, iar cursurile costă între 250 şi 270 de euro pe lună. Salariile entry-level pornesc, în medie, de la 2500 de lei şi merg până la 3500 de lei.

Poţi deveni IT-ist, chiar dacă până acum ai practicat o altă meserie. Trainerii de la şcolile IT îi ajută pe cursanţi să descopere dacă o carieră în IT li se potriveşte şi în cât timp pot să pornească de la zero în acest domeniu. Poate te întrebi dacă sunt rentabile aceste cursuri sau dacă ar fi mai util să te înscrii, totuşi, la o facultate.

Cosmin Corpaci, antreprenorul unei firme de IT, îţi spune că el, de exemplu, nu ţine cont la interviul de angajare dacă ai absolvit o facultate sau un curs de cinci luni. ”Eu nu ţin cont dacă persoana pe care o angajez a terminat o facultate sau a terminat nişte cursuri de profil. Partea de dezvoltare de softwere, e un job cumva autodidact, adică e destul de greu să înveţi la şcoală această meserie.”, declară Cosmin Corpaci.

Ioana Blaga, program manager şcoală IT, trainer cursuri: ”Cursurile noastre, cele de pregătire, se întind pe patru sau cinci luni, depinde de tehnologie, însă avem şi cursuri mai scurte, spre exemplu de două luni, pentru persoanele care nu ştiu încă dacă ar vrea să facă IT. Diferenţa între a face Şcoala Informală de IT sau facultate, în ceea ce reprezintă salariul pe care îl poate primi, nu există, aşa că vorbim de salariile entry-level, care, în medie, pornesc de la 2500 de lei şi merg până la 3500 de lei sau mai mult.”

Comenteaza