Meta introduce taxa de verificare a profilului de Facebook. Ai da 70 lei/lună pentru bifa albastră?

Meta introduce taxa de verificare a profilului de Facebook. Ai da 70 lei/lună pentru bifa albastră?
| Foto: Ilustrație Dado Ruvić - Reuters

Mark Zuckerberg a anunţat că că Meta va implementa o taxă lunară pentru bifa albastră de pe platforma de socializare, inspirată după cea impusă pe Twitter de către miliardarul Elon Musk.
 

Abonamentul lunar pentru cunoscuta bifă albastră va costa 11,99 dolari pentru utilizatorii de calculatoare personale şi 14,99 dolari abonamentul lunar pentru utilizatorii cu telefoanele mobile. Mark Zuckerberg a precizat doar sistemul de operare iOS în ceea ce privește taxa de 15 dolari, nu și cel Android, care, cel mai probabil va avea și el o taxă similară.

Această taxă de 15 dolari este mai scumpă decât majoritatea abonamentelor de internet fix de viteză din România.

Zuckerberg descrie această metodă de verificare a conturilor utilizatorilor de Facebook (pe lângă obligativitatea de a încărca o fotografie cu permisul de conducere sau cardul de identitate) ca un serviciu eficient pentru securitate. 

70 de lei ca să fii „cineva” pe Facebook

Săptămâna aceasta începem să implementăm Meta Verified - un serviciu pe bază de abonament care vă va permite să aveți contul verificat cu ID guvernamental, să obțineți o bifă albastră, să primiți protecție în plus față de alte conturi care vă fură identitatea și să primiți acces direct la customer support. Această nouă componentă are ca scop creșterea autenticității și securității pe platformele noastre. Meta Verified poate fi achiziționat pentru 11,99 dolari pe lună pe web și pentru 14,99 dolari pe lună pe iOS. Începem implementarea în Australia și Noua Zeelandă în această săptămână, iar curând vor urma și alte țări - Mark Zuckerberg, CEO Meta, într-o postare pe Facebook.

Acesta are ca scop prevenirea crearea de conturi false sau deosebirea acestora de cele reale ale creatorilor de conţinut. 

Taxa pentru bifa albastră (cont verificat) a fost implementată anterior pe Twitter de miliardarul Elon Musk (CEO Tesla și Space X) după ce a achiziționat rețeaua de socializare anul trecut.

Comenteaza