Micile firme din Cluj, îndemnate să se digitalizeze pe banii Europei

Micile firme din Cluj, îndemnate să se digitalizeze pe  banii Europei

Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) Cluj a fost selectat de către Comisia Europeană (CE) ca organizator al unui eveniment virtual desfășurat sub egida EU Industry Week (EUIW) 2021. 

Romania’s Digital Future: Digital Transformation Opportunities va avea loc în 25 februarie. TDIH își propune să prezinte principalele priorități pentru viitorul digital al Europei și principalele obiective ale programului Europa Digitală, cu accent pe viitoarea rețea europeană de Centre de Inovare Digitală (EDIH).

Fiind un eveniment local dedicat IMM-urilor, autorităților publice și cetățenilor le vor fi prezentate oportunitățile de care participanții trebuie să țină cont, proiectele cu focus pe transformarea digitală sau planuri de viitor. Accent va fi pus pe transformarea digitală, pe consolidarea ecosistemului local și asigurarea transferului de know-how-ului pentru comunitate.

Reprezentanții TDIH susțin că IMM-urile locale și autoritățile publice devin din ce în ce mai interesate să adopte noile tehnologii digitale în cadrul activității lor. Companiile românești care își focusează activitatea pe outsourcing ar putea deveni implicate în crearea unor noi produse inovatoare proprii.

Datele pentru România privind transformarea digitală sunt îngrijorătoare. Ultimul raport DESI arată că suntem printre țările cu performanțe slabe privind integrarea tehnologiilor digitale în economia națională. România este pe locul 26 din 28 în UE la capitolul digitalizare. Totodată, se situează pe locul 27 între ţările UE în ceea ce priveşte integrarea tehnologiei digitale de către companii.

În ultimii ani, CE a organizat EUIW ca o oportunitate pentru părțile interesate și cetățenii din întreaga Europă de a stabili un dialog puternic cu privire la viitorul industriei europene. Cea de-a patra ediție se va concentra pe tranziția accelerată verde și digitală și pe peisajul competitiv global în schimbare în contextul post-COVID. 

TDIH este o inițiativă demarată în 2017, coordonată de Transilvania IT Cluster care are obiectivul de a sprijini atât companiile și industria cât și administrațiile publice pentru o bună înțelegere a digitalizării, o adopție accelerată a acesteia cât și pentru creșterea competitivității lor.

Comenteaza