Micile firme nonagricole din regiunea Clujului vor primi finanțări de 4 milioane de euro

Micile firme nonagricole din regiunea Clujului vor primi finanțări de 4 milioane de euro

80 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) nonagricole din orașele Regiunii Nord-Vest (RNV) vor fi stimulate cu bani europeni să își dezvolte afacerile și să facă sute de angajări.

Proiectul de 19 milioane de lei, coordonat de Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și s-a desfășurat pe durata a patru ani în județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare şi Sălaj.

Obiectivul l-a constituit creșterea gradului de ocupare, facilitarea accesului pe piața muncii și dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru 660 de persoane prin furnizarea unor măsuri integrate de antreprenoriat, orientate pe creșterea gradului de ocupare a persoanelor șomere și inactive, inclusiv a înființării și dezvoltării unor activități independente nonagricole în scopul creării de noi locuri de muncă durabile în zonele urbane.

Cu acest prilej au susținut cursuri de formare antreprenorială 844 de persoane fizice, fiind vizate 277 de persoane șomere, inactive. Au fost certificate 665 de persoane la cursurile de formare antreprenorială.

80 de planuri de afaceri au fost selectate în vederea acordării ajutorului de minimis (subvenții, microgranturi) pentru înființarea sau dezvoltarea de start-up-uri nonagricole în zona urbană. Cu acest prilej au fost înființate tot atâtea IMM-uri. Se prevede ca 74 dintre ele să fie funcționale la finalul perioadei de sustenabilitate, iar 208 de persoane să fie angajate.

Comenteaza