Miliardarul american Jeff Bezos va angaja 1.000 de informaticieni în România

Miliardarul american Jeff Bezos va angaja 1.000 de informaticieni în România
Cel mai bogat om din lume, a cărui avere tocmai a trecut de pragul de 100 de miliarde de dolari, se pregăteşte să angajeze 1.000 de IT-işti la Bucureşti
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Averea fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a atins pentru prima oară 100 de miliarde de dolari, după ce a crescut cu 2,4 miliarde de dolari peste noapte, în condiţiile în care acţiunile Amazon au urcat cu 2% pe fondul optimismului legat de Black Friday în SUA, scrie Bloomberg.

Cel mai bogat om din lume, a cărui avere tocmai a trecut de pragul de 100 de miliarde de dolari, se pregăteşte să angajeze 1.000 de IT-işti la Bucureşti. Cumpărăturile din online sunt în creştere cu 18,4% faţă de anul precedent în SUA, potrivit datelor Adobe Analytics, iar investitorii pariază că Amazon îşi va creşte cota de piaţă din totalul cheltuielilor online în timpul sezonului de cumpărături. 

Averea de 100 de miliarde de dolari îl face pe Bezos, în vârstă de 53 de ani, primul miliardar din lume care să construiască o avere de 12 cifre din 1999, când Bill Gates, fondatorul Microsoft, a depăşit această barieră.

Averea lui Bezos a urcat cu 32,6 miliarde de dolari anul acesta, cea mai mare creştere urmărită vreodată de indicele miliardarilor calculat de Bloomberg, care măsoară evoluţia averilor celor mai bogaţi 500 de oameni ai planetei. Acţiunile Amazon au urcat cu 5% numai săptămâna aceasta.

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a semnat un contract cu Amazon pentru una dintre clădirile care fac parte din ansamblul Globalworth Campus din zona de nord a capitalei.

„Am semnat cu Amazon pentru clădirea A din Globalworth Campus. Faptul că este a doua cea mai mare din companie şi că a ales să vină aici înseamnă că piaţa din România creşte”, a spus Dimitris Pergamalis, directorul departamentului de construcţii şi dezvoltare al Globalworth.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza