Ministrul agriculturii, cinci ore de discuții cu agricultorii la Cluj. “Vom sprijini fermele de familie”

Ministrul agriculturii, cinci ore de discuții cu agricultorii la Cluj. “Vom sprijini fermele de familie”

Fermele de familie vor avea un cadru consistent de finanțare, i-a anunțat pe agricultorii clujeni ministrul Adrian Oros. Acesta a avut discuții prelungite la întâlnirea sa cu fermierii din județ.

"Am petrecut mai mult de cinci ore la întâlnirea cu fermierii din județul Cluj, pentru a răspunde tuturor întrebărilor și nelămuririlor apărute în ultima vreme în spațiul public. Am reiterat importanța consolidării fermelor de familie și transformarea accelerată a fermelor de subzistență în ferme comerciale.

În Planul Național Strategic 2021-2027, trebuie identificat un cadru de finanțare consistent și flexibil, pentru fermele de familie. Am ținut astfel să îi încurajez pe cei prezenți să participe la grupurile de lucru care se ocupă de elaborarea acestei strategii.

Problema Camerelor Agricole, rezolvarea crizei forței de muncă prin învățământul dual, continuarea actualelor programe de sprijin, situația plăților APIA, programul “Tânărul fermier” sunt doar o parte din subiectele abordate în cadrul acestei întâlniri”, a menționat Adrian Oros.  

"Vrem să impunem la nivel european o prevedere prin care fiecare stat să aibă libertatea de a subvenționa cât se poate aceste ferme, în funcție de specific, iar dacă nu, să mărim plafonul de subvenție 100.000 la 300.000 de euro. În România avem sute de mii de ferme mici, poate cele mai multe din lume, care ar trebui să se transforme în ferme comerciale", declara ministrul.

Comenteaza