Ministrul Economiei, la Cluj: ''Vor fi dezvoltate schemele de ajutor de stat pentru sectoarele industriale''

Ministrul Economiei, la Cluj: ''Vor fi dezvoltate schemele de ajutor de stat pentru sectoarele industriale''

Florin Spătaru, ministrul Economiei s-a aflat într-o vizită oficială în Cluj-Napoca, unde a avut întâlniri cu mediul de afaceri local și cu mai multe companii cu capital românesc și străin: DeLonghi, Farmec, Hirsch Porozell, Bosch, Eckerle.

În cadrul conferinței de presă susținute la finalul vizitei, ministrul Florin Spătaru a declarat: ,,Vrem să vedem cum se reflectă schemele de ajutor de stat pentru industrie în economia românească. În discuțiile de astăzi, mi-au fost supuse atenției câteva aspecte privind nevoia de dezvoltare a acestor companii și am tras câteva concluzii, una dintre ele este că schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare are un impact major în dezvoltarea economică și să continuăm să continuăm să îmbunătățim aceste scheme. Sper ca și companiile din Cluj să aplice în număr cât mai mare".

De asemenea, ministrul Economiei a anunțat că există discuții la nivel guvernamental pentru lansarea unor scheme noi, cu impact semnificativ pentru industria chimică, petrochimică și industria materialelor de construcții.

Comenteaza