Ministrul Energiei: Vești bune pentru milioane de români! Consumatorii casnici vor exact plăti cât plăteau anul trecut

Ministrul Energiei: Vești bune pentru milioane de români! Consumatorii casnici vor exact plăti cât plăteau anul trecut

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, anunță „vești bune pentru milioane de români”, și anume că, în urma adoptării măsurilor de compensare și plafonare ale prețurilor la energie și gaze naturale, consumatorii casnici vor plăti în continuare maximum 71 de bani pe KWh, „exact cât plăteau anul trecut”.

„Vești bune pentru milioane de români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare și plafonare ale prețului la energie și gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine peste această iarnă”, este mesajul ministrului. Potrivit acestuia, „românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să își monitorizeze consumurile”. JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase „Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță. La gaze naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi. Dacă prețul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei”, a explicat acesta.

Ordonanța de urgență privind compensarea de la bugetul de stat în această iarnă a scumpirilor galopante la energie electrică și gaze naturale de pe facturile populației, adoptată de Guvernul Cîțu înainte de a fi demis prin moțiune de cenzură, a suportat modificări ample în comisiile Senatului, fiind introduse măsuri suplimentare și fiind lărgită aria beneficiarilor. Atrage atenția faptul că a fost introdusă și o limită minimă de consum zilnic pentru consumatorii casnici, drept condiție de "calificare" pentru compensații.

MAI MULTE AICI!

 

Comenteaza